Türkiye’nin Ankara ve İstanbul’da bulunan en önemli üniversitelerinde incelemeler yapan GKV Özel Okulları 11. sınıf öğrencileri önümüzdeki yıl gitmek istedikleri üniversiteler hakkında bilgi alırken Ankara ve İstanbul’un da tarihi ve turistik bölgelerini tanıma şansı yakaladılar.
Verilen bilgiye göre, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinin geleneksel üniversite gezisi Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirildi. GKV Fen ve Anadolu Liseleri 11. sınıflardan 89 öğrenci, 6 öğretmen rehberliğinde gezilere katılarak Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinde incelemeler yaptı. GKV Özel Okulları tarafından öğrencilerin üniversiteleri yakından görüp tanımalarını hedefleyen gezide İstanbul’daki Boğaziçi, Yıldız Teknik, Koç, Sabancı, Bilgi, Okan, Yeditepe, Kadir Has; Ankara’daki ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent gibi seçkin üniversiteler ziyaret edildi.
Yapılan gezilerde üniversite öğrencileri ve üniversite hocaları tarafından üniversite tanıtımları yapılarak üniversitelerin kampüslerinde tanıtım turlarına katılan öğrenciler merak ettikleri her şeyi öğrenme şansı yakaladı. Üniversite tanıtımlarında ziyaret edilen üniversitelerin büyük bir bölümünde GKV Özel Okullarının önceki dönemlerde mezun olan ve halen bu üniversitelerde okuyan eski mezunu öğrencilerin görev alması geziye katılan öğrencileri heyecanlandırırken üniversitelerle ilgili bilgilerini daha da somutlaştırdı.
Geziye katılan öğrenciler İstanbul ve Ankara’da hayalini kurdukları üniversiteleri ve üniversite yaşamını tanırken önümüzdeki yıl üniversite tercihleri konusunda akıllarına takılan birçok sorunun cevaplarını da buldular. Üniversite ziyaretlerinden geriye kalan zamanlarda da tarihi ve kültürel mekanları ziyaret ederek değerlendiren GKV’liler gezilerini tamamlayarak Gaziantep’e döndü.