Üniversite giriş sınavının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) maratonunun ilk ayağı tamamlandı. 13-21 Haziran tarihleri arasında iki hafta sonu toplam 5 oturumda gerçekleşecek olan LYS’nin ilk etabı olan LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı tamamlandı.
Türkiye genelinde 953 bin 280 adayın başvuruda bulunduğu LYS bugün saat 10.00’da LYS-4 sosyal bilimler sınavıyla başladı. Tek oturumda gerçekleşen sosyal bilimler sınavı 135 dakika sürdü. Sınavda, Tarih, Coğrafya-2 ve Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi yer aldı.
Manisa’da gerçekleştirilen oturumda içeride sosyal bilimler sınavında ter döken gençlerin aileleri de dışarıda ter döktü. Sınavın bitmesiyle birlikte gençler birer birer dışarı çıkarken ailelerinin yanına giderek sınavı değerlendirdiler. Sınavdan çıkan gençler sosyal bilimler sınavının kolay geçtiğini belirttiler.
LYS Maratonuna yarın LYS-1 Matematik ve LYS-5 Yabancı Dil sınavları ile devam edilecek. Önümüzdeki haftasonu 20 Haziran’da LYS-2 Fen Bilimleri, 21 Haziran’da da LYS-3 Edebiyat Coğrafya sınavlarıyla gençlerin LYS maratonu tamamlanmış olacak.