Ankara’da yaşayan Kastamonu Bozkurtlular, Ankara Demirspor sosyal tesislerinde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.
Kahvaltının açılış konuşmasını yapan Ankara’da yaşayan Fatih Kırık, gurbet hayatı ve sılayı rahimin önemine dikkat çektiği konuşmasında, “Gurbet denince akla sıla yani memleket vatan gelir. Sıla deyince de akla yüce dinimizin sıla ilişkisine verdiği önem gelir. Bu istikametten hareketle bizlerde bugün Ankara’nın dört bir tarafına farklı gayeler için dağılmış değerli hemşehrilerimizi bir araya getirmek için bu programı tertip ettik” diye konuştu.
Kahvaltıya katılan MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar’da konuşmasında fahri bozkurtlu olmak istediğini belirtti. Çınar, “Eğer kabul buyurursanız gönlünüzde bir yer olmasını arzularsanız bende sizlerin Bozkurt’lu bir hemşeriniz olmak istiyorum, siyaset yaşantımda hep bozkurt büyük bir anlam taşımıştır. Bende sizlerin bir neferi, bir evladı, bir kardeşiniz olmak istiyorum” diye konuştu.
Bozkurtlular dernek başkanı Mehmet Ali Palaz ise, "Doğup büyüdüğümüz yöremize ata toprağımıza hepimizin borcu bulunmaktadır. bu yüzden sizleri Bozkurtumuza sahip çıkmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kahvaltıya, MHP Milletvekili Emin Çınar, Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, İstanbul Bozkurtlular Dernek başkanı Mehmet Ali Palaz ve yönetim kurulu, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, ve Ankara’da yaşayan Bozkurtlular katıldı.