Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir açıklama yaparak tıp camiasının bayramını kutladı.
Dr. Yemenici, bu tür özel günlerin kentteki kamu, üniversite ve özel sağlık kurumlarında çalışan hekim arkadaşlarla tanışma ve istişare yapma imkanı verdiğini, dayanışmayı artırdığını söyleyerek bu işbirliğinin ortak amaca hizmet ettiğini belirtti. Kentte sağlık hizmetlerinin Türkiye’deki sağlık yatırımları ile doğru orantılı olarak sürekli geliştiğini ve modernleştiğini vurgulayan Dr. Yemenici, hedeflerinin her gün daha iyisini ve kalitelisini vatandaşın hizmetine sunmak olduğunu söyledi. Dr. Yemenici 14 Tıp Bayramı münasebetiyle yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Diğer ülkelerdeki benzer kutlamalar farklı ay ve günlerde yapıldığı için 14 Mart tarihi bize, Türkiye’ye özgü bir gündür. Modern tıp eğitiminin başlangıcı sayılan 14 Mart 1827 tarihi İstanbul’un 1919 yılındaki işgali sırasında tıp öğrencilerinin protesto günü olmuş, bir yurt savunması hareketi olarak doğmuştur. 1976’dan beridir de sadece 14 Mart günü değil, o hafta da Tıp Bayramı Haftası olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu açıdan bakınca meslektaşlarımızın vatan için öne atıldığını görmek, burada öncü olduğunu bilmek tıp camiasında görev yapan bizlerin bir övünç kaynağıdır. Bu vesile ile geçmişte vatan ve hizmet için fedakarlık gösteren meslektaşlarımızı rahmetle anıyorum. Bu hafta vesilesiyle kendi aramızdaki dayanışmayı, yardımlaşmayı ve tanışmayı arttırmak için gerek resmi gerekse özel sağlık kurumlarında görev yapan meslektaşlarımızla daha sık bir araya geliyoruz. Bu beraberlik sorunlarımızın çözümünde ortak hareket etmeye vesile olduğu gibi meslekî bilgi paylaşımında da bulunuyoruz. Bu yüzden 14 Mart biz hekimler için bir bayram havasında geçiyor desek abartmış olmayız galiba. Yoğun geçen meslek hayatımızda birkaç gün de olsa birbirimizle istişarelerde bulunmak, kamu, özel ve üniversite hastanelerimizde çalışan arkadaşlarımızla tanışmak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bizim devlet terbiyesindeki hizmet anlayışımızın temeli aslında şu ne yaparsak, ne kadar kaliteli yaparsak yapalım vatandaşımıza her zaman daha iyisi layık. Bu anlayışla görev yapıyoruz. İlimize her geçen gün yeni hastaneler yapılıyor, yeni teknolojik cihazlar geliyor. Hastanelerimiz oldukça konforlu ve modern. Gerek diğer şehirlerden gerekse başka ülkelerden gelen misafirlerimiz, hastanelerimizi lüks otel sanıyorlar. Bu sadece bizim değil hepimizin gurur kaynağıdır. Sadece il merkezi değil, ilçelerimize de aynı modernlik ve konforda hastanelerimizi yapmaya devam ediyoruz. Bu hizmet yarışında emeği geçen bütün meslektaşlarıma ayrım gözetmeden tekrar teşekkürlerimi sunuyor, sağlık camiamızın da Tıp Bayramını tebrik ediyorum.”