“Yedi Güzel Adam”ın “Ağabeyi” olarak tanımlanan yazar-yayıncı Nuri Pakdil, Erzincan Üniversitesi tarafından düzenlenen söyleşiye katıldı.Yazar-Yayıncı Necip Evlice’nin sunumu ile gerçekleştirilen söyleşi vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Üniversite Eğitim Fakültesi Türkçe Bakış Kulübünün organize ettiği “Nuri Pakdil Erzincan İle Buluşuyor” isimli söyleşi Müftülük Konferans Salonunda düzenlendi. Yoğun bir katılımın olduğu konferansa Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkan Vekili Hikmet Şükrü Beyitoğlu, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Üniversite Üst Yönetimi, Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, öğretim elemanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türkçe Bakış Kulübü Akademik Danışmanı Arş. Gör. Melike Uluçay, Türkçe Bakış Kulübünün “Türkçemiz; dünümüz, bugünümüz, yarınımız” ülküsü ile hareket ettiğini ifade ederek Erzincan halkı ile Nuri Pakdil’i bir araya getirmekten memnun olduklarını ifade etti. Uluçay, “Türkçe Bakış Kulübü olarak kültürümüzün, edebiyatımızın ve güzel yurdumuzun içinden çıkardığı güçlü kalemleri, söz ustalarını ağırlamakla müşerrefiz” dedi.
Soru-Cevap şekliyle gerçekleştirilen söyleşide katılımcılardan gelen soruları cevaplayan Pakdil, “Yedi Güzel Adam”ın Türk Edebiyatında okul niteliği taşıdığını ifade ederek, okul bünyesinde bulunan insanların birbirine çok bağlı olduğunu söyledi. Pakdil “Yedi Güzel Adam içinde en artist olanımız Cahit Zarifoğlu’ydu, en ağa adamımız Akif İnan’dı, Alaattin Özdenören Deli Fişekti, Rasim Özdenören denge unsuruydu, Yedi Güzel Adamın tartışmasız ağabeyi ise Nuri Pakdil’di” ifadelerini kullandı. Yazar olmak isteyen gençlere de tavsiyelerde de bulunan Pakdil, “Yazar olmak istiyorsanız benim kitaplarımı okuyun” diyerek, “En beğendiğim şiirim” olarak tanımladığı “Anneler ve Kudüsler” şiirini okudu.
Yazar-Yayıncı Necip Evlice de “Yedi Güzel Adam”ın Türk Edebiyatındaki öneminden bahsetti.
Programın sonunda Nuri Pakdil’e plaket, hediye ve çiçek takdimi yapılırken, okurlarıyla buluşan Pakdil kitaplarını imzaladı.