Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında sahasında karşılaşacağı Akhisar Belediyespor maçını kazanarak yeni yıla galibiyetle başlamak istiyor.
Yeşil-beyazlılar, yarın Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor’u ağırlayacak. Bugüne kadar 4’ü lig, 2’si kupa 1’i ise hazırlık karşılaşması olarak toplam 7 maçta karşı karşıya gelen iki ekip, birbirlerine üstünlük kurmak için mücadele edecekler. Oynanan 7 maçta her iki takımında 1’er galibiyeti bulunuyor. 5 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. İki takım arasındaki en farklı galibiyeti Bursaspor 3-0’lık skorla elde ederken, yeşil-beyazlı ekip rakibine 7 gol atmayı başardı, kalesinde ise 5 gol gördü.
AKHİSAR DÜŞÜŞTE, BURSASPOR İSE KISIR
Ligde 9 maçtır kazanamayan Akhisar Belediyespor, son 7 resmi maçta deplasmanda puan kaybetti. Konuk ekip bu sezon rakip sahada kupa maçları dahil olmak üzere toplam 8 gol kaydederken, kalesinde 15 gol gördü. Bursaspor ise evinde oynadığı maçlarda kısır bir performans sergiliyor. UEFA Avrupa Ligi, Ziraat Türkiye Kupası ve Spor Toto Süper Lig dahil evinde 11 maçta sadece 3 galibiyet alan Bursaspor, 2 mağlubiyet, 6 beraberlik elde etti. Yeşil-beyazlı ekip bu müsabakalarda toplam 18 gol kaydederken, kalesinde 12 gol gördü.
KRALLIK İÇİN YARIŞACAKLAR
Spor Toto Süper Lig’de gol krallığı mücadelesi veren iki isim ise bu maçta kozlarını paylaşacaklar. 11 golle ligin en skorer oyuncusu olan Akhisar Belediyesporlu Theofanis Gekas, unvanını bırakmamak için mücadele edecek. Bursaspor’un golcü ismi Jose Fernandao ise, kaydettiği 9 golün üzerine ekleyip üçüncü sıradan liderliğe yükselme çabası gösterecek.
BURSASPOR ABİTOĞLU İLE KAYBETMİYOR
Bugüne kadar Mustafa Kamil Abitoğlu’nun yönettiği 18 maça çıkan yeşil-beyazlı ekip, bu müsabakalarda 8 galibiyet ve 8 beraberlik elde etti. Bursaspor 2 maçta ise sahadan mağlup ayrılan taraf oldu. Yeşil beyazlı ekip bu mücadelelerde rakiplerine 25 gol atıp, kalesinde 13 gol gördü. Akhisar Belediyespor ise Abitoğlu’nun yönettiği maçlarda henüz galibiyet yüzü göremedi. Bugüne kadar Abitoğlu’nun nezaretinde 6 maça çıkan Manisa ekibi, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde etti. Akhisar Belediyespor bu maçlarda 5 kez fileleri havalandırırken, 13 kez rakip golcülerine engel olamadı.
Yeşil-beyazlıların yarınki müsabakaya şu ilk 11 ile çıkması bekleniliyor:
"Harun, Şener, Şamil, Civelli, Emre, Volkan, Ozan Tufan, Belluschi, Bakambu, Josue, Fernandao"