Nasreddin Hoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı ziyaret etti.
TC Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Ulusal Ajans tarafından Erasmus + Ana Eylem 1 - Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği, 2014-1-TR01-KA102-005923 numaralı “C# İle NET’te Güvenlik” isimli proje kapsamında Almanya’ya giden Nasreddin Hoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Okul Müdürü İbrahim Arslan ve Bilgisayar Öğretmeni İbrahim Özdemir ile birlikte Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı makamında ziyaret etti.
Proje ve Almanya ziyareti hakkında Başkan Akkaya’ya bilgi veren Okul Müdürü İbrahim Arslan, “Öğrencilerimiz 01-30 Mart 2015 tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt/Hanau/Erlensee şehrinde staj çalışması yaptılar. Bilişim Teknolojileri Alanında bir yazılım dili olan “C#” konusunda staj çalışmalarını tamamlayan olan öğrencilerimiz 30 Mart 2015 tarihinde ülkemize sağ salim döndüler. Projeye katılan öğrencilerimiz, mesleki bilgi ve becerilerini orada geliştirdiler. Ayrıca, dil ve kültürel açıdan bilgi ve deneyimlerini artırarak; kurum, kuruluş, işletme ve fabrikalara birçok teknik ziyarette bulundular” dedi.
Okul idarecilerini ve öğrencilerini başarılı proje ve çalışmalarından dolayı tebrik eden Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, belediye olarak eğitime verdikleri desteğin aratarak devam edeceğini söyleyerek öğrenciler ve okul idarecileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.