Amasya’da Cumhurbaşkanlığı Hatıra Ormanları ve Bereket Ormanları Projesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına hatıra ormanı oluşturuldu.
Ormana ilk fidanlar Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı, Amasya Orman İşletme Müdürü Mustafa Kotil ile orman personeli ile İŞKUR tarafından organize edilen toplum yararına çalışma programı kapsamında istihdam edilen işçiler tarafından dikildi.
Bin 500 dekar alan üzerinde kurulan ve içerisinde ladin, sedir, karaçam ve kızılçam türlerinde bin fidanın yer aldığı Boğazköy mevkisindeki hatıra ormanında diktiği fidana cansuyu veren Vali Çomaktekin, ormanların ülkemizin akciğerleri olduğunu ve ağaçlandırma çalışmalarının temiz bir çevre ve yaşanabilir bir doğa için vazgeçilmez unsurlardan olduğunu söyledi.
Hatıra ormanının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederken, bu projeyle yüzlerce vatandaşa ve özellikle de kadınlara bir gelir kapısı açıldığını anlatan Çomaktekin, “Bu kardeşlerimiz hem çalışarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor, hem de Amasyamızın daha yeşil bir il olmasına katkı sağlıyorlar” diye konuştu.
İbrahim Halil Çomaktekin, daha sonra geçtiği Amasya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yerleşkesinde Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır ve diğer yetkililerle de birlikte fidan dikti.