GİRESUN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, PTT 1. Lig ekiplerinden Giresunspor Kulübü'nü ziyaret etti.

Kulüp binası önünde yöneticiler ve futbolcular tarafından karşılanan Canikli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresunspor'un PTT 1. Lig'de bu sezon önemli başarı yakaladığını belirterek, bundan dolayı yönetim kurulu, teknik heyet ve futbolculara teşekkür etti.

Giresunspor'un, Giresun'un yüzünü güldürdüğünü ve Giresunluları mutlu ettiğini ifade eden Canikli, "Canla, başla güzel mücadele verdiler. Her maçta, yenildiğimiz maçlar dahil olmak üzere hepsinde iyi oynadınız. Sonuç itibariyle herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Kulübün başarılı bir yönetime sahip olduğunu vurgulayan Canikli, "Gelecek sezon için de mevcut yönetimin göreve devam etmesinden yanayız. Giresunspor’da başkan problemi bulunmuyor. Başkanımız da yönetim de yerinde, olmaya da devam edecek. Biz, Giresunspor’da Mustafa başkan ile yürümeye devam edeceğiz. Borç azalıyor, sportif başarı yakalanıyor, kulüp iyi yönetiliyor. Böyle bir ortamda başkan değiştirilir mi?" diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, bugüne kadar olduğu gibi kulübe gerekli katkıyı sunmaya devam edeceklerinin altını çizerek şunları kaydetti: 

"Önümüzdeki dönem 'mutlaka şampiyon olalım, ona göre bir takım kuralım, bütçe hazırlayalım' gibi politikanın da henüz erken olduğunu düşünüyorum. Takım oraya gidiyorsa da arkasından çekecek halimiz de yok. Ondan önce biraz daha yapılacaklar var. Takım burada biraz daha tahkim edilmeli. Altyapının güçlendirilmesi, futbolcu sayısının güçlendirilmesi lazım. Kalıcı gelir imkanları ve borcun sıfırlanması gerekiyor. Bir de Çotanak Arena Stadı'nın tamamlanması lazım. Kalıcı gelir için bazı çalışmalarımız var. Sabit gelir çok önemli. Taşıma suyla bu işler yürümez. Çotanak Arena'da 40 loca yapılacak. Yine alt tarafında iş yerlerinden sabit gelirler sağlanacak. Borcu olmayan Giresunspor, çok daha özgür olacaktır. Zaten kendiliğinden başarı gelir. Kaynaklar sağlam, borcun olmadığı bir ortamda şampiyon olmak çok daha kolay." 

Giresunspor Kulüp Başkanı Mustafa Bozbağ ise Nurettin Canikli'ye ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Mustafa Bozbağ ve arkadaşları hiçbir görevden kaçmazlar. Tek korkuları yaptıkları işte insanlara mahcup olmamak. Mahcup olmama adına bütçeyi oluşturabileceksek görevden kaçmayız. Oturup konuşacağız. Hesap, kitap işi bu. Kendisi bana ikili görüşmelerde bir şeyler söyledi. Mülki amirlerle görüşerek bir karar alacağız" ifadelerini kullandı.