Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, ilçe sakinlerinin olduğu gibi, siyasetçilerin de ilgi odağı oldu. Yaklaşan genel seçimler öncesinde Çat’ı ziyaret eden siyasi partilerin milletvekili adayları, Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç’ı tebrik yağmuruna tutuyor.
Çat Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Arif Hikmet Kılıç, makamında bu kez Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) milletvekili adaylarını konuk etti. MHP Erzurum Milletvekili adayları Prof. Dr. Kamil Aydın ve Zekai Kaya ile bir araya gelen Başkan Hikmet Kılıç, seçim yarışında başarı dileklerini ilettiği adaylara, belediye çalışmaları hakkında bilgiler de verdi.
Çat Belediye Başkanı Kılıç, görev başına geldikleri günden bu yana ilçede birçok ilke ve yeniliğe imza attıklarını belirterek, “Çat ilçemiz, Erzurum’un geçmişi en eski yerleşim merkezlerinden birisi. Fakat hizmet anlamında maalesef hem ihmal edilmiş, ötelenmiş, ertelenmiş… Biz bu duruma seyirci kalamazdık, kalmadık” diye konuştu.
“BİZİM SİYASET ANLAYIŞIM İNSANA HİZMETTİR”
Mutlulukların en büyüğünün halka hizmet etmek olduğunu vurgulayan Başkan Kılıç, “Biz CHP’den seçilmiş bir belediye başkanıyız, ancak bizim hizmet anlayışımız tamamen siyaset üstüdür. Hangi partili olursa olsun, hangi ideolojiye inanırsa inansın, bizim için esas teşkil eden şey; insandır, insana hizmettir. Bu yüzden amacı ve anlayışı halka hizmet olan her oluşumun, her kişi ve kurumun yanında oluruz, destek veririz” diye konuştu.
KAMİL AYDIN: ÇAT BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
MHP Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın da, Çat ilçesinin kendileri için her zaman ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Kamil Aydın, Başkan Kılıç’ın yaptığı halka hizmet vurgusunun çok önemli olduğunun altını çizerek, “Asıl mesele işte budur; hizmeti halk için üretmek, halkın dertleriyle dertlenmek ve çözüm arayışına girişmektir. Yoksa bugünkü AKP hükümetinde olduğu gibi siyaseti çıkarlar ve menfaatler doğrultusunda bir araç olarak kullanmak son derece yanlıştır” dedi. Aydın, Çat ilçesindeki değişimin de farkında olduklarına işaret ederek, “Bölgemizin insanına hizmet eden herkesin başımızın üstünde yeri vardır” ifadesini kullandı.