Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR Valisi Hüseyin Aksoy, 3 mahallesinde 11 gündür süren sokağa çıkma yasağının devam ettiği Silvan ilçesinde bugün bir çatışmanın söz konusu olmadığını ancak, ilçede PKK'lı teröristler tarafından kurulan çok sayıdaki patlayıcı tuzaklarının etkisiz hale getirilme çalışmalarının yapıldığını söyledi. Vali Aksoy, patlayıcı tuzaklarının temizlenmesi ve hendeklerin kapatılmasından sonra sokağa çıkma yasağını da en kısa sürede kaldırmayı planladıklarını söyledi.
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Silvan ilçesinde vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması için başlatılan çalışmaların sürdüğünü, çalışmalar kapsamında bugün 3 mahallede 5-10 metre genişliğinde kazılan hendeklere kurulan çok sayıdaki patlayıcı tuzakların etkisiz hale getirilmeye çalışıldığını söyledi.
ÇALIŞMALAR BİTİNCE YASAK KALKACAK
Vali Aksoy, patlayıcı tuzaklarını etkisiz hale getirirken zaman zaman yangın çıktığını da belirterek, "Bugün için bize bir çatışma ve temasın olduğuna dair bir bilgi gelmedi. Arkadaşlarımız mahallelerin bir çok noktasına yerleştirilen patlayıcıları temizlemeye çalışıyorlar. Hendekleri kapatmaya çalışıyorlar. Bugün gelen patlama sesleri, bu tuzakların etkisiz hale getirilmesinden kaynaklanıyor. Oradaki çalışmaları bir an önce yapıp sokağa çıkma yasağını kaldırmak istiyoruz. Çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz biz de bir an önce yasak kararını kaldırmak istiyoruz" diye konuştu.
HDP HEYETİ YASAKLI MAHALLEDE
Öte yandan, Silvan'da bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın yaklaşık 15 HDP milletvekili ile saat 13.40'da 11 gündür sokağa çıkma ysağının sürdüğü Konak mahallesine girdikleri belirtildi. HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, Yüksekdağ, Ertuğrul Kürkçü, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve İdris Baluken'in de aralarında bulunduğu 15 milletvekilinin yaklaşık 400 kişilik bir grup ile mahalleye girdiklerini ve zaman zaman patlama ile silah seslerinin geldiğini söyledi.