Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencilerinin, Mirasınız Kitap Olsun sloganıyla başlattığı kitap kampanyasına Aralık ayından bu yana 10 bin kitap bağışı yapıldı.
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencileri, Anadolu’da kütüphaneleri yetersiz ilk ve ortaöğretim okulları için Mirasınız Kitap Olsun sloganıyla kitap kampanyası başlattı. Üniversitenin, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Edebiyat Fakültesi öğrencileri Servet Aysal, Vedia Nur Yazıcı, Bünyamin Koç ve Serap Doğan’ın yürüttüğü kitap kampanyasına, Aralık ayından bu yana 10 bin kitap bağışı yapıldı. Sayının artmasını temenni eden öğrenciler, Anadolu’nun birçok şehrindeki okullara yaptıkları ziyaretlerde en çok kitap eksiği olduğunu gördüklerini bu nedenle kampanya başlattıklarını ifade ettiler.
KİTAPLAR MART’TA ANADOLU’YA GÖNDERİLECEK
Kitap kampanyasına, üniversitenin Üsküdar, Küçük Çamlıca, Kandilli, Haliç ve Topkapı yerleşkelerine kargo yoluyla gönderilen kitaplarla destek sağlanıyor. İstanbul içerisinden çok sayıda kitap göndermek isteyenler için üniversite lojistik destek sağlıyor. Toplanan kitaplar öğrenciler tarafından Mart ayı içerisinde Anadolu’da belirlenen şehirlere ulaştırılacak. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencileri Facebook ve Twitter’dan duyurdukları, Mirasınız Kitap Olsun kampanyasına kitapseverlerden de destek bekliyorlar.
Kampanya hakkında detaylı bilgiye [email protected], www.facebook.com/sksfsm, twitter.com/SksFsmvu ve twitter.com/Kutuphanesi_S_M adreslerinden ulaşılabilecek.