İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan’ın belediyeyi 20 milyon lira borçla teslim aldığı iddiasına eski Başkan Kadir Altunköse sert bir karşılık vererek Gazi Adamhasan’ı borç iddialarını belgeleriyle açıklamaya davet etti ve “İspatlamayan şerefsizdir” dedi.
Belediye borçları ile ilgili olarak yaptığı daha önceki açıklamalarında 13 ve 15 milyon lira rakamlarının telaffuz eden Gazi Adamhasan’ın son açıklamasında bu kez belediyeyi 20 milyon borçla teslim aldığını söylemesi, kamuoyunda Adamhasan’ın borç konusunda kamuoyuna yanlış bilgi verdiği algısı oluşturdu.
Adamhasan’ın açıklamasından sonra konuyla ilgili bir açıklama yapan eski Başkan Kadir Altunköse, 14 milyon borçla teslim aldığı İmamoğlu Belediyesi’ni 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde 12 milyon borç ve 5 milyon lira alacakla bıraktığını belirtti. Kadir Altunköse, 30 Mart 2014 sonrası yasa gereği 12 milyon liralık borç ile 10 yıllık su alacağı olan 5 milyon liranın ASKİ’ye geçtiğini ifade ederek, “İmamoğlu Belediyesi’ni 6.5 milyon borçla teslim alan Gazi Adamhasan, gerçek borcu saklayıp hayali borç rakamları ortaya atarak başarısızlığına kılıf arıyor. Her açıklamasında başka bir borç rakamı ortaya atan, kafası estikçe bir rakam söyleyen ve İmamoğlu halkını kandırmaya çalışan Adamhasan, 5 milyon liralık belediye alacağından da hiç bahsetmiyor” dedi.
"HODRİ MEYDAN"
Gazi Adamhasan’ı hiçbir zaman muhatap almadığını, ancak borç konusundaki yalan yanlış açıklamalara açıklık getirmek için açıklama yapmak zorunda kaldığını belirten Kadir Altunköse, Adamhasan’a “Yüreğin varsa, göbeğin atıyorsa akıl hocaların, müdürlerin, memurların, belgelerinle gel bir televizyonda canlı yayında tartışalım. Senin yalanlarını bir bir ortaya sereyim” diyerek meydan okudu.
Seçimden bu yana geçen 10 aylık sürecin Gazi Adamhasan’ın hizmet yapmaya ne niyetin ne de gücünün olmadığını ortaya koyduğunu kaydeden Kadir Altunköse, “İdarecilik hesap kitap işidir. İdarecilik bilgi ve birikim ister. Kapıcılık yapmak gibi bir şey değildir. Kapıcılar bakkaldan ekmek, zeytin alır bina sakinlerine dağıtır. Oysa idareci her şeyin hesabını kitabını yapmak zorundadır” diye konuştu.
"HİZMETLERİME UFKU YETMEZ"
Gazi Adamhasan’ın yaptığı açıklamalarda bardağın boş tarafının göstermeye çalıştığını, bardağın dolu tarafından hiç bahsetmediğini söyleyen Kadir Altunköse, "Boyundan büyük laflar ediyor. Benim hizmetlerime onun ufku yetmez. En az 100 projem var. İmamoğlu’na ne kadar eser varsa benim eserimdir. Traktör Pazarı, Buğday Pazarı, Sanayi Sitesi, altyapılar, 2 adet düğün salonu, fırın, mezarlık, köprüler, yollar, kent girişi düzenlemeleri, 30 adet kamyon, kepçe, dozer, çöp arabaları, vidanjör, itfaiye araçlar, merkezde ve Danacılı yolunda 100’e yakın dükkan benim hizmetlerimdir. İmamoğlu’nu köyden şehir ettim. Kadir Altunköse’nin hizmetlerinin kaldırırsanız İmamoğlu çöl olur. 14 trilyon borçla teslim almıştım. Gazi Adamhasan gibi borç edebiyatı yapmadan hizmet ürettim. Öyle Adamhasan gibi hayali borçların arkasına sığınmadım. Teslim aldığım borçları belgeleriyle kamuoyuna paylaştım. Altımızdaki onur ve namusumuz olan makam arabasını kaptırmadım. 14 trilyon borçla devraldığım belediye ile hizmet üretirken arkamızda da Büyükşehir Belediyesi yoktu" ifadelerini kullandı.
Gazi Adamhasan’ın başkanlığı döneminde İmamoğlu’na yeni hizmetler yapmadığı gibi kendi başlattığı hizmetleri de sürdürmekten aciz kaldığını savunan Kadir Altunköse, Adamhasan’ın gelir gelmez düğün salonu ile fırını kapattığını ve kendi döneminde 50 kuruş olan ekmeğin fiyatına yüzde 50 zam yaparak 75 kuruşa çıkarttığını öne sürdü.
"BELEDİYEYİ ZARARA UĞRATTI"
Kendi döneminde tüm çalışanların sigortasının yapıldığını vurgulayan Kadir Altunköse, Adamhasan’ın ise kaçak işçi çalıştırdığını ve belediyeyi zarara uğrattığını söyledi. SGK’nın yaptığı denetimler sonunda Adamhasan yönetiminin sigortasız işçi çalıştırdığının belgelendiğini ve bu nedenle kısa bir süre önce SGK tarafından İmamoğlu Belediyesi’ne 9 milyon lira ceza kesildiğini belirtti. SGK’nın kestiği cezaya rağmen Adamhasan yönetiminde belediyenin hala sigortasız kaçak işçi çalıştırdığını kaydeden Kadir Altunköse, “Sıkıştıkça bana saldıran Gazi Adamhasan artık borç edebiyatı yapmaktan, kaçak işçi çalıştırarak belediyeyi zarara uğratmaktan vazgeçsin. Dedikodu yapmak yerine, yapabiliyorsa hizmet üretmeye çalışsın” şeklinde konuştu.