Manisa’da Spil Dağı eteklerindeki kent ormanı yanında bulunan Mesir Tabiat Parkı, Yunusemre Belediyesi’ne devredildi.
Orman Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ait Mesir Tabiat Parkı artık Yunusemre Belediyesi tarafından hizmet verecek. Türkiye’de ilk tescil edilen Tabiat Parkı olma ünvanına sahip Mesir Tabiat Parkı’na Yunusemre Belediyesi tarafından 10 yılda 1 milyon TL yatırım yapılması planlanıyor.
Yunusemre ilçe sınırları içerisinde toplamda 7.4 hektar alana sahip olan parka kır düğün alanı, kır kahvesi, spor kompleksleri, doğa eğitim merkezi gibi bir çok hizmet alanı yapılacak.
“VATANDAŞIN HER MEVSİM UĞRAK YERİ OLACAK”
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Mesir Tabiat Parkı’nın ve yanında bulunan kent ormanının şehir merkezine en yakın ormanlık alan olduğunu belirterek, “Daha önceden Orman Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ait olan Mesir Tabiat Parkı artık belediyemize geçti. Alanı en iyi şekilde değerlendirerek vatandaşın her mevsim gelebileceği bir park haline getireceğiz. Burası vatandaşın her mevsim uğrak yeri olacak. 10 yılda 1 Milyon TL yatırım yapılarak içerisine kır düğün alanı, kır kahvesi, spor kompleksleri ve doğa eğitim merkezi gibi hizmet alanı oluşturmak istiyoruz” dedi.