Van’da Tuşba Belediyesi ile Tuşba Kaymakamlığı işbirliği ile ‘Anneler Günü’ kutlamaları çerçevesinde bir program düzenlendi.
Tuşba Belediyesi Meclis Toplantı salonunda düzenlenen ve kadınların yoğun katılım sağladığı program, slayt gösterimi ile başladı. Programda açılış konuşmasını yapan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, tüm annelerin gününü kutladı. Annelerin dünyanın en değerli varlığı olduğunu ifade eden Özgökçe, “Her birimizin sebebi vücudu olan, bizleri doğurup, her türlü sıkıntıda büyüten ve bu güne getiren annelerimizin bizler üzerindeki haklarını hadisi şeriflerde ve ayetlerde gördük. Bizler şu anda bunu fırsat bilerek gidip annelerimizin ellerinden öpmeliyiz. Sadece bir gün değil, her gün bu sebebi vücudumuz olan annelerimizi başımızın tacı yapmalıyız. Bizlerin annelerimize karşı ‘öf’ bile demememiz gerekiyor. Çünkü şuna inanıyoruz ki cennet anaların ayakları altındadır. Onun için bu yüzyılın gençliğinin annelerin kıymetini çok iyi bilmesi gerekiyor. Anneler huzur toplumunun baş mimarıdır” dedi.
Anne ve baba dışında hiç kimsenin karşısındaki kişinin kendisini geçmesini istemediğini dile getiren Özgökçe, “Anne ve babalar yetiştirmiş olduğu çocuklarını kendilerini her alanda geçmelerini sağlamak için gece gündüz çaba gösterirler. Bizlerde bu şefkat anne ve babaları dünyada herhangi bir karşılık beklemeksizin onları mutlu etmemiz gerekiyor. Bu duygularla tüm annelerin ‘Anneler Günü’ nü kutluyorum” şeklinde konuştu.
Programda konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Adayı Ömer Çaha ise, İslam inancına göre her an, her gün, her saat ve her dakikanın anneler günü olduğunu vurgulayarak, “Annelik, Allah’ın insanoğluna lütfettiği en önemli değerdir. Bu çalışılarak, çaba sarf edilerek elde edilen bir değer değildir. Bu, Allah’ın kadınlara bir lütfüdür” dedi.
Anneliğin bütün insani değerleri kapsamak demek olduğunu belirten Çaha, “Annelik demek; şefkat demektir, sevgi demektir, merhamet demektir, özveri demektir, fedakarlık demektir, duygu demektir, aşk demektir. Annelik, bütün bu değerleri kapsayan bir değerdir” ifadelerini kullandı.
Dünya yönetiminin annelerin elinde olması halinde her şeyin çok daha güzel olacağına vurgu yapan Çaha, “Bir siyasetçi olarak inanıyorum ki, eğer dünyanın yönetimini annelere teslim edersek, annelik duygusunu tatmış olanlara teslim edersek çok daha güzel bir dünyada, çok daha barışçıl, çok daha insancıl ve savaştan şiddetten arınmış bir dünyada yaşamış olacaktık. Keşke her şey annelerimizin elinde olmuş olsaydı” şeklinde konuştu.
Bölgede yaşayan kadınların sürekli ağladığını ifade eden Çaha, “Bu gün mücadelesini verdiğimiz konulardan bir tanesi hükümetimize mal olmuş olan ‘Anneler Ağlamasın’ sözüdür. Bu coğrafyada anneler çok ağladı. Evlatları için ağladı, kardeşi için ağladı, kocası için ağladı. Ama istiyoruz ki bundan sonra ağlamasın. Bunun için her köyümüze, mahallemize, mezralarımıza, sokaklarımıza kısacası her yere barışı getiriyoruz. Bu seçimde de parolamız barış, birlik, beraberlik ve kardeşlik söylemidir” dedi.
Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin müzik dinletisi ile devam eden program, tüm annelere hediye dağıtımı ile sona erdi.