AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl mitinginde halka hitap etti. Renkli görüntülere sahne olan mitingde, sahneye çıkan işitme engelli Yasin Atan, ilgi odağı oldu. Mitingin ardından İHA kamerasına poz veren Atan, işaret diliyle Başbakan’a olan sevgisini anlattı.
Başbakan Davutoğlu, genel seçimler kapsamında Ankara’dan ANA uçakla Bingöl’e geldi. PTT kavşağında halka hitap Davutoğlu, muhalefet parti liderlerine yüklendi. Başbakan Davutoğlu’nun konuşma yaptığı esnada, ön saflarda bulunan işitme engelli Yasin Atan (23), 12 Bingölspor’un atkısını Davutoğlu’na vererek, sahneye çıkmak istediğini ifade etti. “Engelli olan bir kardeşimizin gönülden gelen istediğini geri çevirmek olmaz” sözleriyle Atan’ı yanına alan Davutoğlu, mikrofonu kendisine uzattı. Konuşamadığı için işaret diliyle kalabalığa hitap eden Atan, Bingöl’den 3-0 istedi.
BAŞBAKAN’A OLAN SEVGİSİNİ İHA’YA ANLATTI
Mitingde ilgi odağı olan işitme engelli Atan, İhlas Haber Ajansı (İHA) kameralarına da poz verdi. İşaret diliyle Davutoğlu ve AK Parti’ye olan sevgisini anlatan Atan, bütün engellilerin devlet tarafından istihdam edildiğini ve kendisinin de işe alınmasını talep etti. Atan, miting alanında engelliler için yer ayrılmamasına da sitem etti.
Kardeşi Yasin Atan’ın başbakana olan sevgisini dile getirmek için mitingde en ön saflarda yer aldığını belirten Sinan Atan (27) ise, “İşitme engelli olan kardeşim Yasin Atan, bugün AK Parti’ye olan sevgisini dile getirmek için en önde yer aldı. Sayın Başbakanımıza olan sevgisini, sahneye çıkarak dile getirdi. Tüm Bingöllülerden 3-0 istedi, kendisi 23 yaşında ve işsiz. İş imkânı sağlanmasını istiyor, bizim de bu çerçevede başbakanımızdan isteğimiz, kendisine bir iş olanağı sağlanmasıdır” dedi.