Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, MHP’nin, Kepez Belediyesi’ne yönelik iddialarına 7 belge ile yanıt verdi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, partisinin seçim kampanyasında görev alan gönüllülere teşekkür ettiği toplantıda, MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya’nın, belediye yönelik iddialarına belgelerle cevap verdi.
AK Parti’nin, gelecek vizyonuyla, projelerle halkın karşısına çıktığına işaret eden Başkan Tütüncü, “Muhalefet partilerinden böyle bir anlayış beklerdik. Ancak muhalefet partilerinde proje üretmek yok, gelecek vizyonu oluşturmak ve oluşturulan vizyonu halkla paylaşmak yok. Muhalefet anlayışımızın temeli kısır çekişmelere, döngülere, iftiralara, karalamalara dayanıyor” dedi.
Başkan Tütüncü, Antalya Stadyumu ve Kepez Devlet Hastanesi’nin inşasının bitmeden hizmete açıldığı iddiasını, Antalya Valiliği’nin toplu açılış listesi belgesiyle yalanlayarak, “MHP İl Başkanı, AK Parti, bir tek oturağı bile takılmayan stadyumu ve Kepez’de tamamlanmayan devlet hastanesi açtı diyor. Yine bir tane gazete kupürü bulmuş, AK Parti’nin belediye başkanı hastane 29 Ekim 2015’te açılacak diyor. Sonra Cumhurbaşkanı mı yalan konuşuyor yoksa Hakan Tütüncü mü, diye soruyor. Bir siyasi partinin il başkanı, basın açıklaması yaparken acaba Cumhurbaşkanı, Antalya geldiğinde hangi eserlerinin açılışının yapıldığının listesini alıp bakmaz mı? Bu kadar mı dersinize çalışmadan halkın karşısına çıkıyorsunuz? Antalya Valiliğinin toplu açılış listesinde hiçbir yerinde Antalya stadyumu yok. Dolayısıyla MHP’nin stat balonu patladı. Stat açılmamış, hala inşası devam ediyor. Kepez Devlet Hastanesi hizmete açıldı, iddiası da yalan. Valiliğin toplu açılış listesinde Sağlık Bakanlığı’na ait 3 tane hastane yer alıyor. Hangi hastaneler? Korkuteli Devlet Hastanesi, Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Gazipaşa Devlet Hastanesi. Demek ki Kepez Devlet Hastanesi açılmamış. MHP’nin Kepez Devlet Hastanesi açıldı, balonu da patladı. Ne kadar bilgisizce, cahilce bir yaklaşımla ne kadar gayri ciddi bir basın toplantısı düzenlemişler” dedi.
Başkan Tütüncü, belediyenin temizlik işleri ihalesinin, mahkemeden ceza almış, hukuken de yasaklı olan bir firmaya verildiği iddiasına da, “Belediyemiz, her ihalede firmanın yasaklı olup olmadığı ile ilgili Kamu İhale Kurumu’ndan teyit belgesi talep ediyor. Kamu İhale Kurumu, 25.03. 2015 tarihli onay belgesinde, diyor ki bu firma yasaklı değildir, yasaklı olmadığı tarafımızdan teyit edilmiştir. MHP’nin 3 balonu da patladı” diye yanıt verdi.
Başkan Hakan Tütüncü, temizlik işlerinin doğrudan teminle yapıldığı iddiasına ise şu yanıtı verdi:
“Kepez Belediyesi, benim dönemimde 6 yılda toplamda 4 tane temizlik ihalesi yaptı. Açık ihale usulü ile yaptığımız bu ihalelere, yarışmacı ortam içerisinde birçok firma gelmiş ve en uygun teklifi veren firmalara açık ihale neticesinde temizlik işi verilmiştir. İhalelerin tamamlanma süreçlerinin geciktiğinden dolayı Kamu İhale Kanunu’nun 21B maddesi uyarınca pazarlık usulü yöntemiyle 2 adet 3’er aylık ve 1 adet de 5’er aylık ihale yapılmıştır. Bu yöntemde de kanunen 3 firmayı davet etme zorunluluğu var. Ancak yarışma olsun, kazanan kamu olsun, herhangi bir şaibe olmasın diye ihalelere 6’dan fazla firmaya davet gönderilmiştir.”
Başkan Tütüncü, belediyenin her ihalesinin ve işinin yılda 3 kez denetlendiğini kaydederek, “Denetimler, Kepez Belediye Meclisi, İçişleri Bakanlığı ve Sayıştay tarafından yapılır. Belediye bir şişe su alsak bu sudan dolayı 3 defa denetleniriz. Allah’a binlerce şükürler olsun ki bizim 6 yıllık bütün denetleme raporlarımız pekiyidir. Meclisimizde, iktidar ve muhalefet partilerinin temsilcilerinin bulunduğu denetim komisyonu var. Denetim Komisyonu’nun, temizlik hizmet alımı ihalesinin yapıldığı 2014 yılına ilişkin raporunda, belgede incelediğimiz hususlarda mevzuata aykırı bir hususa rastlanamamıştır. Bundan dolayı belediye başkanlarımıza ve bürokratlarımıza teşekkür ederiz, deniliyor. Denetim raporunda MHP’yi temsilen Meclis Üyesi Adem Çelik’in imzası var. CHP raporu olumlu olarak imzalamış. İktidar ve muhalefetin birlikte incelediği raporda, hukuka aykırı bir duruma rastlanılmamıştır” dedi. Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun, 3 Mart 2014’deki temel atma törenindeki hastane 29 Ekim 2015’açılacak, dediği konuşmasının görüntüsü ortada iken, belgeler ortada iken hiçbir iddiasının altlığı yokken, bir siyasetçi kalkıp yalan yanlış bilgilerle, milletvekilliği seçimine iki gün kala böylesi bir açıklamayı neden yapar? Netice çok basit. Yaklaşan milletvekilliği seçimlerinde kendi başarısızlıklarını, yalanlarıyla gölgelemeye, yalanlar üzerinden acaba Ak Parti’ye gönül vermiş seçmenlerden oy devşirebilir miyim, bunu yapmaya çalışıyorlar.Proje üretemeyenler, vizyon ortaya koyamayanlar, halkın arasına giremeyenler, saha da AK Parti teşkilatları gibi var olamayıp, halkla bütünleşemeyen siyasetçiler, bu tip açıklamalarla, en hafif ifadeyle kendi acziyetlerini, içine düştükleri zor durumu, çaresizliklerini gölgelemeye, örtmeye çalışıyorlar. Her türlü eylemimiz, işlemimiz hem şeffaf halkımıza açık hem de yasal denetime tabidir. Bizimle ilgili herhangi bir eleştiri yapacak herkes gelsinler biz kendilerine her türlü bilgi ve belgeyi verelim. Belgeleri okusunlar derslerine iyi çalışsınlar ki, balonları patlayıp durmasın.”