Teoman ERİŞ/ALANYA(Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde konferansa katılan İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, çoğunluğu kadınlardan oluşan izleyecilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, özel bir organizasyon firmasının düzenlediği 'Dosta Doğru' adlı konferansa katılmak üzere Alanya'ya geldi. Cikcilli Kültür ve Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansı dinlemeye gelen yaklaşık 3 bin kişi, Prof. Dr. Hatipoğlu'nu alkışlarla karşıladı. Çoğunluğu kadınlardan oluşan dinleyiciler, cep telefonlarıyla Prof. Dr. Hatipoğlu'nun fotoğrafını çekmek için birbiriyle yarıştı. Salona korumalar eşliğinde giren Prof. Dr. Hatipoğlu'nun elini öpmek isteyenler kısa süreli kargaşaya neden oldu.
Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel'in de katıldığı program Kuran okunması ve Alanya Müftülüğü imamlarından oluşan koro grubunun seslendirdiği tasavvuf müziğiyle başladı. Halka açık ve ücretsiz düzenlenen program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Konferansta yaklaşık 2 saat konuşan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu konferansında, Hz. Muhammed'in hayatından ve çocuklarının yaşamından örnekler sundu.
FOTOĞRAFLI