Çağatay KENARLI / İstanbul, () - TÜRK Polis Teşkilatı'nın 170'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve eşi Gülhan Altınok, şehit ve gazi yakınları için akşam yemeği düzenledi.



Emniyet Müdürü Selami Altınok tarafından, ikindi namazı sonrasında Eyüp Sultan Camii'nde şehitler için mevlit okutuldu. Emniyet Müdürü Altınok ve eşi Gülhan Altınok, daha sonra şehit aileleri için Merter'deki Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde (PEKOM) akşam yemeği verdi.

Program, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Geceye, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 52. Tümen Komutanı Tümgeneral Yavuz Türkgenci, Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ertan Altınoluk, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, İstanbul Bölge Adliyeleri Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Cüneyt Yılmaz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve Emniyet Müdür Yardımcıları ile eşlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 900 davetli katıldı.

"BU TOPRAKLARDA YAŞAMANIN BEDELİNİ ÖDEMEYE RAZI OLDUK"

Yemekte bir konuşma yapan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıldönümünde şehit ve gazi aileleriyle birlikte olmanın onurunu ve gururunu taşıdığını belirterek, “Bütün şehitlerimize cenab-ı haktan rahmet diliyorum. Bu memleketin bağımsızlığının, birliğinin ve dirliğinin ve bu topraklarda yaşamanın bir bedeli var. O bedeli her zaman gerek bizim teşkilatımız gerekse Silahlı Kuvvetlerimiz ödemeye razı olduk ve ödemeye devam edeceğiz" dedi.



"BİR SÜRÜ DÜŞMANLA UĞRAŞMAK ZORUNDAYIZ"

Altınok, bu coğrafyada, bayrağın gölgesinde onurla ve şerefle yaşayabilme noktasında önlerine çok büyük engeller konulduğunu ifade ederek, “Anadolu toprağında, Türk'ün ve bu coğrafyada yaşayan kardeşliğin, birlikteliğin devam etmemesi için, insanları birbirine düşürebilmek için, birlik ve dirlik içerisinde daha müreffeh, daha gelişmiş bir Türkiye'de yaşamamamız için, gerek içeride gerek dışarıda, hepimizin malumu, bir sürü düşmanla uğraşmak zorundayız. Bu uğraşı verirken de, her teşkilatla; polisimizle, askerimizle, öğretmenimizle, hakimimizle ve savcımızla bu memleket için koşturan, gayret eden bütün teşkilatlardan şehitler ve gaziler veriyoruz. Bu saatten sonra da bu mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.



"ŞEHİT AİLELERİMİZİN EMRİNDEYİZ"

Şehit yakınlarının kendilerini hiçbir zaman yalnız hissetmeyeceğini vurgulayan Altınok, “Şehitlerimizi baştacı yapacağız. Şehitlerimizin bizlere bıraktıkları hiçbir zaman kendilerini yalnız hissetmeyecek. Onların yeri geldiğinde kardeşleri, anne babaları ve evlatları olacağız. Onlar kendilerini hiçbir zaman sahipsiz ve kenarda kalmış hissetmeyecekler. Türk milleti onları bu zamana kadar yalnız bırakmadı, bundan sonra da yalnız bırakmayacak. Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanı'ndan en alt kademede görev yapanına kadar şehit ailelerimizin emrindedir. Büyüklerimizin, şehit annelerimizin, babalarımızın ellerinden öpüyorum. Yavrularımızın gözlerinden öpüyorum. Her zaman onların yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Her türlü isteklerini başımızın gözümüzün üstüne diyerek kabul edeceğiz" şeklinde konuştu.

SULTANAHMET'TEKİ ŞEHİT POLİSİN EŞİYLE YAKINDAN İLGİLENDİ

Bu arada, Emniyet Müdürü Selami Altınok'un eşi Gülhan Altınok, yemek sırasında, 7 Ocak günü Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü girişinde canlı bomba eylemi sırasında şehit olan Kenan Kumaş'ın eşi Gülcan Kumaş ile aynı masada oturarak sohbet etti. Emniyet Müdürü Altınok konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktığı sırada da, Gülhan Altınok, şehit polis Kumaş'ın oğlunu kucağına alarak bir süre sevdi.