Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanlığı görevine atanan Burhanettin Bulut, Çukurova Belediyesi Meclis üyeliği görevinden istifa etti. Çukurova Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantılarının Cuma günkü oturumuna meclis üyesi olarak son kez katılan Bulut, tüm üyelerle tek tek vedalaştı.
CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut, il başkanlığı görevine atandığı için meclis üyeliği görevinden istifa ettiğini belirterek, “Her ayrılık zordur ama bazı ayrılıklar daha zor. Buraya daha fazla mesai harcayamayacağım için toplantı sonrası meclis üyeliğinden istifa dilekçemi vereceğim” dedi.
İl başkanlığı görevindeki yoğunluğu nedeniyle istifa dilekçesini sunmak için bir haftadır meclis toplantısına gelemediğini vurgulayan Bulut, diğer partilere mensup meclis üyelerinin istifa etmemesi yönündeki telkinlerine de teşekkür etti. Bulut, 10 aydır meclis üyesi olarak görev yaptığını anımsatarak, “CHP grubu olarak, MHP ve AK Parti ile sorunların çözümü noktasında birlikte çalıştık, ortak çözümler aradık ve bu süreçte Çukurova ilçemizi ‘gülen yüz’ sembolüyle ifade ettik. Parti olarak da bundan sonra gülen yüzü İl Başkanlığımıza taşıyacağız” diye konuştu.
Belediye meclis üyeliği görevi sırasında ciddi tecrübeler ve dostluklar edindiğini vurgulayan Bulut, “Bundan sonraki süreçte de yol arkadaşlarımla ve yeni arkadaşlarımla birlikte CHP’nin bir mensubu olarak mücadeleye devam edeceğiz. Hepinize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.