Kastamonu Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde gerçekleştirilen Kastamonu Hentbol Fabrikası Projesi, hayata geçirildi.
Kastamonu Hentbol Fabrikası Projesi, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törenle açılışı yapıldı. Bin 440 öğrencinin dahil edildiği projeye öğrenciler ve veliler büyük ilgi gösterdi.
Kastamonu Hentbol Fabrikası Projesi kapsamında toplamda 3 bin 170 öğrenci tarandı ve bunların arasından bin 1440 öğrenci, alt yapı için seçildi. İlkokul 3. ve 4’üncü sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin dahil edildiği projede, yaklaşık 2 aylık süreç içerisinde öğrencilere sadece hentbol değil hayatla ilgili eğitimlerde verilecek.
“SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARI İÇİN ALT YAPI ŞART”
Sporda sürdürülebilir başarının devam ettirilebilmesi için alt yapıya gereken önemin daha fazla verilmesi gerektiğine işaret eden Vali Şehmus Günaydın, “Alt yapıda iyi eğitimler alarak iyi aile bireyleri olarak yetişmesi için önemli görevler düşüyor. Alınacak olan eğitimlerde göstereceğiniz başarıyla hem Kastamonu takımlarında hem de ulusal takımlarda görev alacaksınız. Eğitmenlerimiz çocuklarımızın yeteneklerine göre değişik spor alanlarına yönlendirmesini bekliyoruz. Biz valilik olarak üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.
“SPORDA ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ADIM ATACAĞIZ”
Kastamonu için sporun çok önemli ve gerekli olduğunu aynı zamanda bu yönde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise sporun her dalına ayrı ayrı önem verdiklerini söyledi.
“Sporda bir adım atacaksak çocuklarımızla atacağız” diyen Başkan Babaş, “Çocuklarımızı ailesine ve geleceğe saygılı yetiştirdiğimiz zaman bunu yapmış olacağız. Ben bu konuda yaptığımız çalışmalardan dolayı desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın yeteneklerini öne çıkarmamız lazım. Hangi alanda yetenek varsa bunların belirlenmesi lazım. Kastamonu Belediyesi olarak sportif faaliyetlere devam edeceğiz. Gençlik ve spor merkezimizin temellerini önümüzdeki günlerde atacağız. Bu tesis Kastamonu insanına büyük yararlar sağlayacaktır. Bu proje en kısa zamanda tamamlanacak. Baktığımızda spora ve sporcuya verilen önem açıkça görülüyor. Bizde elimizden geldiğince bu konuda desteğimizi eksik etmeyeceğiz” diye konuştu.
“KASTAMONU HENTBOLU ADINA BÜYÜK ADIM ATILDI”
Kastamonu hentbolu adına büyük bir adım atıldığına dikkat çeken Kastamonu Belediyesi Spor İşleri Müdürü Metehan Babaş da, “Kastamonu Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinin birlikte yürüttükleri proje kapsamında 17 okuldan 3 bin 179 öğrenci tarandı. Bu öğrenciler arasından bin 440 öğrenci, alt yapıya dahil edildi. Yapılan çalışmalarda öğretmenler, antrenörler ve belediye spor kulübünün antrenörleri ile birlikte çalışma yürütüldü. Aramızda olan kardeşlerimizden birçok spor yöneticisi, milli takım sporcusu ve antrenörler çıkacak. Bu başarı çok önemli bir duygudur. Bizim için sportif başarıdan daha önemlisi iyi ahlaklı sporcu bireyler yetiştirebilmektir. Bu kapsamda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim’ sözü bize bir yol gösterici olmuştur” şeklinde konuştu.
“BU SADECE HENTBOL PROJESİ DEĞİLDİR”
Kastamonu Hentbol Fabrikası projesinin sadece hentbol projesi olmadığını vurgulayan Kastamonu Hentbol Fabrikası Projesi Koordinatörü ve Kastamonu Belediyespor Antrenörü Osman Kalyoncu ise şöyle konuştu:
“Bu, Kastamonu için bir spor projesidir. Buradan farklı dallarda yetenekli sporcuların çıkacağına yürekten inanıyorum. Bu çocukların burada olmasını sağlayanlara da teşekkür ediyorum. Okullarımızda dolaştığımızda çok farklı hikayelerle karşılaştık. Özellikle sağlıksal anlamda yaşamış olduğumuz problemlerin bundan sonra teminat altında alınabilmesi için İl Sağlık Müdürlüğünden destek alabileceğimizden eminiz. Okullarımızda yapmış olduğumuz bu çalışmalar 7 Haziran’da daha büyük kitlelerin katılımı ile Gazi Stadında mini hentbol turnuvası ile devam edecek. Bu projenin uzun soluklu olması için desteklerinizi bekliyoruz”