Antalya’da yaşayan 89 yaşındaki ressam ve gazeteci, yazar Fikret Otyam, dün diyalizde fenalaşarak kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınmıştı. Atatürk Devlet Hastanesi nöroloji yoğun bakım servisine alınan Otyam, bugün kendisine geldi ve ilk istediği şey ‘Zeytin’oldu.
Filiz Otyam, kızı Elvan Baransel ve eşi Ali Baransel, ünlü sanatçıyı hastanede yalnız bırakmadı. Yoğun bakım servisi önünden biran olsun ayrılmayan aile gün boyunca mutlu bir haber gelmesini bekledi. O haber ise bugün öğle saatlerindeki ziyarette geldi.
Eşini yoğun bakımda ziyaret eden Filiz Otyam, 86 yaşındaki Fikret Otyam’ın hafta 3 gün 9 yıldır diyalize girdiğini hatırlattı.
Eşinin dün yine öğleden sonra diyaliz günü olduğunu dile getiren Filiz Otyam, “Fikret 35 yıldır şeker hastası. Diyaliz damardan yapılıyor ama artık taşımamaya başladı. Periton diyalizine başlanacak evde yapılacak. Onun hazırlığını yapmıştık. Eğitimimi de tamamlamıştım. Tam geçişi yapacaktık, Otyam, mide bulantısı ile kan kusmaya başladı. Durumu kötüleşti hemen ambulansla hastaneye getirdik. Daha önceden Otyam’ı tedavi eden, katader bağlantısı yapan kalp damar uzmanı doktorlar vardı. Hemen yoğun bakıma alındı. Kan kaybı olduğu için 5 ünite kan verildi. Mideye güçlendirici ilaçlar verildi. Kalbi içinde çok kuvvetli iğneler yapıldı. Doktorların zamanında müdahalesi ve Fikret’in 89 yaşında yaşama olan bağlığı ortaya çıktı. 40 yıldır biz beraberiz. Yaşama olan azmi var. Asla vazgeçmez. Kan değerleri ve tansiyonu normale döndü” dedi.
ZEYTİN İSTEDİ
Öğle saatinde yoğun bakımda eşini ziyaret ettiğini dile getiren Filiz Otyam, “Yanına girdim. Dün destek ünitesine bağlıydı. ‘ Abla hazırlıklı olun durumu çok kritik’ diyorlardı. Yanına girdim uyuyordu. Bir şey istiyor musun? diye sordum, ‘Su’ istedi. Yaşam destek ünitesinden yeni çıktığı için zor yutkunuyordu. Uyandığında hemşirelerden ‘ Zeytin’ istemiş. Ağız tadına çok düşkündür. Birkaç gün önce yöresel ürünler fuarından özel bir kalamata zeytin almıştık. O zeytine bayılıyor. Pazar günü onu almıştık. Aldığımız zeytini yemeye fırsatı olmadı. Gözünü açar açmaz aldığımız zeytini istemiş. Her şey çok güzele gidiyor. Çok şükür geriye döndü. Yaşam azmi. Herkesin gözü aydın. Fikret yeniden bizimle. Yüzümüz gülüyor şuan” diye konuştu.