Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, TÜBİTAK’ın ortaöğretim öğrencilerine yönelik her yıl düzenlenen Araştırma Projeleri Yarışması’nın bölge elemelerinin sonuçlandığı bildirildi.
Ortaöğretime devam eden öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen “46.Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” ön değerlendirme sonuçları belli olduğu bildirilen açıklamada, bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, psikoloji, sosyoloji, Türk dili ve edebiyatı ve tarih olmak üzere 10 dalda düzenlenen yarışmaya bu yıl Türkiye genelinde 22 bin 254 öğrencinin hazırladığı toplam 13 bin 775 proje başvurusu yapıldığı belirtildi.
Açıklamada, geçen yıl 82 olan proje başvurusu yapan Antalya’nın bu yıl yüzde 169,51’lik artışla 221’e ulaştığı belirtilirken, aynı bölge içerisinde yer alan Antalya, Burdur, Denizli, Isparta, Konya illerinden bölge elemelerine toplam 832 başvuru yapıldığı ve bölge sergisine seçilen 99 eserden 26’sının Antalya’ya ait olduğunu vurgulandı. Bölge sergisine layık görülen 26 eserin Antalya açısından büyük bir başarı olarak değerlendirildiği, bölge sergisine kalan 26 eserden 7’sinin de Döşemealtı Erünal Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlandığı kaydedildi.
Bölge sergisine yer alan 99 eserin 30 Mart - 2 Nisan 2015 tarihleri arasında Konya’da sergileneceği ve 25- 29 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak olan Türkiye finallerine katılacağı açıklandı.