Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Midyat Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) mezuniyet töreni düzenledi.
Yüksekokul bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine MAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Belediye Başkan yardımcıları Tevfik Baysal, Ali Şahin, Yüksekokul Müdürü Tarık Demir, Midyat Yüksek Okul ve Fakülte Açma ve Yaşatma Derneği Başkanı Selim Tural, yöneticileri protokol üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.
MYO Müdürü Tarık Demir, Midyat Meslek Yüksek Okulu’nda bu sene 160 öğrenciyi mezun verdiklerini, okulda 7 programda 590 öğrencinin eğitim aldığını söyledi. Okulun, kuyumculuk ve takı tasarımı programında Telkari için de gümüş ürettiklerinden söz eden Demir, “Bilindiği gibi telkari ustaları azaldı. Biz istedik ki bu sanat yeniden canlansın. Üretmeye başlıyoruz, klasik modellerin dışında yeni modeller üretmek sureti ile sektöre, kuyumculuğa telkari sanatına yeni bir açılım getirmek istiyoruz. Bu amaçla, çeşitli fuarlara, konu ile ilgili gezi ve ziyaretler yapıyoruz. Sanat ağırlıklı bir bölüm olmanın avantajını yaşıyoruz. Bura da elektrik, bilgisayar, sosyal hizmetler ve elektronik haberleşme eğitim programlarında çok kaliteli ve nitelikli öğretim görevlilerimizle çalışıyoruz” dedi.
Daha sonra protokol üyelerince okul ve bölümlerde dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verildi. Program öğrencilerin keplerini fırlatmaları ile sona erdi.