Gaziantep’te hava sıcaklığının sıfır dereceye düşmesiyle dondurucu soğuktan korunmak isteyen vatandaşlar, atkı ve bere satıcılarının yolunu tuttu.
Kış mevsiminin günden güne etkisini artırmasıyla dondurucu soğuğun etkisinde kalan vatandaşlar, atkı ve bere satın almak için kışlık aksesuar satan işportacılara akın etti. Satışlar, dondurucu soğuğu fırsat bilerek tezgah açan işportacıların yüzünü güldürdü. Vatandaşlar ise alışveriş yapabilmek için dakikalarca sıra bekledi.
Atkı ve bere satışlarının kış mevsiminde arttığını belirten Eyüp Erkan Cangör, "Havaların soğumasıyla atkı ve bere satışlarında artış oldu. Soğukta kimse atkısız ve beresiz gezmek istemiyor. Bu cadde de biraz hareketli olduğu için vatandaşlar atkı ve bereye ilgi gösteriyor. En çok da 5 liralık berelere rağbet gösteriyorlar. Atkı, bere, eldiven, şemsiye gibi kışlık ürünler kış aylarında büyük ilgi görüyor. Ürünleri yüksek fiyata satmıyoruz. Kaliteyi ucuza satıyoruz. Apachi, yuvarlak, flor, kesik eldiven ve daha birçok çeşidimiz var" dedi.
Soğuktan korunmak için 2 tane bere aldığını belirten Mehmet Akgül, "Havaların soğumasıyla beraber biz de soğuktan korunmak için bere aldık. Bir kendime, bir de oğluma bere aldım" diye konuştu.