Curlingte, 21 Yaş Altı Milli Takımlar, önemli başarılara imza attı.
Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Avrupa Gençler Curling Şampiyonası elemelerinde Genç Kadın Milli Takımı, yarı finalde İtalya’yı 6-2 mağlup ederek finalde İngiltere’nin rakibi oldu. Finalde İngiltere’ye mağlup olan milli takım gümüş madalya kazandı. Erkeklerde ise üçüncülük karşılaşmasında Avusturya’yı mağlup eden milli takım bronz madalyanın sahibi oldu.
Avrupa Gencler Curling Şampiyonası’nda kadınlarda ve erkeklerde milli takım, aldıkları puanlarla Türkiye’yi 2016’ta Norveç’te düzenlenecek Dünya Gençler Olimpiyatları’nda temsil etmeye hak kazandı.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Curling Gençler Avrupa Şampiyonası elemelerinde madalyalar kazanan 21 yaş altı erkek ve kadın milli takımları için tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Çağatay Kılıç’ın yayımladığı tebrik mesajı şöyle: "Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Curling Gençler Avrupa Şampiyonası elemelerinde başarılı bir performans sergileyerek ülkemize madalyalarla dönen kadın ve erkek milli takımlarımızı kutluyorum. Kadın Milli takımımızın gümüş, erkek milli takımımızın da bronz madalya kazandığı organizasyonun ardından bu spor dalında daha nice başarılar kazanacağımızı temenni ediyor, bu önemli başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."