Geçtiğimiz yıl elektronik sınavların ilk denemesini yapan ÖSYM, sonuçlarınbaşarılı olmasının ardından uygulamayı yaygınlaştırmayı düşünüyor. Sınav salonlarında kağıt kaleme son verecek uygulama ile tüm sınavlar bilgisaylarla yapılacak.

Elektronik Sınav için geliştirilen yazılımı ÖSYM, 2014 Eylül ayındaki ilk Elektronik Yabancı Dil Bilgisi Seviye Sınavı (e-YDS) ile devreye almıştı.

Sonrasında her ay 1 sınav olacak şekilde 4 e-YDS sınavı başarı ile tamamlandı. İlk sınavda ÖSYM merkez e-sınav binasında sınav gerçekleştirildi ve sonraki sınavlarda ÖSYM Çetin Emeç e-sınav binası da sınava dâhil edildi. Türkiye gazetesinden Gökhan Kaya'nın haberine göre, bu kapsamda 2014 yılı boyunca toplam 592 kişi e-YDS sınavına girdi. ÖSYM 2015 yılında, İstanbul başta olmak üzere diğer illerde de alt yapısı tamamlanan e-sınav binalarında sınavlar gerçekleştirecek.

Binaların istenilen seviye gelmesinin ardından üniversiteye giriş sınavı dahil bütün sınavları elektronik sınav olarak yapmayı planlayan ÖSYM, e-sınava özel olarak tasarlanan bu binalarda emanet dolapları koyacak. Adaylar yanlarında getirdikleri ve salona alınmasına izin verilmeyen eşyaları sınav bina girişlerine konumlandırılacak olan bu dolaplara koyacak.