Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Manisaspor’u 2-0 yendikleri kupa maçı sonrası basın toplantısında, şahsına yönelik maçta taraftarların kötü tezahüratta bulunmasıyla ilgili soru soran gazeteciyle kısa süreli bir atışma yaşadı.
Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 4. maçında Trabzonspor, deplasmanda Manisaspor’u 2-0 mağlup ederek, puanını 8’e çıkardı. Geçtiğimiz hafta yine Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında Trabzonspor’a 9-0 mağlup olan Manisaspor, rövanş maçında sahasında ağırladığı Karadeniz ekibine 2-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Maç sırasında ve sonrasında Manisasporlu taraftarlar, Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ve futbolcular aleyhine sık sık slogan attı. Manisasporlu taraftarlar, bordo-mavili oyunculara soyunma odasına girerken yabancı madde fırlattı. Futbolcular polis ve güvenlik ekiplerinin eşliğinde soyunma odasına girdi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Manisaspor Teknik Sorumlusu Dilaver Mutlu, iyi başladıkları maçta beklemedikleri anda kalelerinde gol gördüklerini söyledi. Mutlu, “Bugün maça iyi başlamıştık. İyi oynadığımız zamanda 2 tane tesadüfü gol yedik. Ondan sonra oyunu dengeledik ama golü atamadık. İkinci yarı aşağı yukarı neredeyse tek kale top oynadık. Son andaki pozisyon hataları nedeniyle golü atamadık. Bizim için önemli olan lig olduğunu söylemiştik. Bugün kardeşlerimiz iyi top oynadılar, iyi mücadele ettiler. İnşallah bu futbolumuzu Pazartesi günü oynayacağımız Denizlispor maçına da yansıtabilirsek, ligde devreyi biraz daha iyi yerde bitirebiliriz" dedi.
TRABZONSPOR CEPHESİ
Kupada önemli bir galibiyet aldıklarını dile getiren Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, “Buradan alacağımız galibiyet ile grupta 3 puanlık bir avantaj sağlayacaktık. Oyun performansı anlamında çok memnun olduğumuzu söyleyemem. Oyunun ikinci bölümünde daha farklı sonuca gidecek bir oyun oynamadık. Ama en azından aldığımız 3 puanla istediğimizi aldık” dedi.
Toplantıda bir gazetecinin, “Maç sırası ve sonrasında taraftarların aleyhinize yaptığı kötü tezahürat hakkında ne düşünüyorsunuz ?“ Sorusu üzerine Ersun Yanal, soruyu soran gazeteciyle kısa süreli bir atışma içerisine girdi. Yanal, “Onu bana değil başka bir yere soracaksınız. Bu sorunun muhatabı ben değilim. Yenen bir takımın hocasına böyle bir soru mu sorulur, böyle bir soru mu olur? Arkadaşlar bu soracağınız en son soru. Bu ne kadar çirkin bir şey biliyor musunuz ? Çirkinlikleri konuşuyorsunuz" diye sitem etti.