Mersin’in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan’ın katledilerek öldürülmesi Ceyhan’da protesto edildi.
Ceyhan Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen protestoya, siyasi partiler, Ceyhan Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Ceyhan Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri, sivil toplum örgütleri, yüzlerce Ceyhanlı destek verdi.
Çoğunluğu öğrencilerden oluşan yaklaşık bin kişilik grubun katıldığı protesto yürüyüşü Azerbaycan Kardeşlik Parkı’nda başladı. Burada toplanan grup sloganlar atarak İnönü Bulvarı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında yol boyunca ev ve iş yerlerinden alkışlarla guruba destek verildi. Grubun Cumhuriyet Meydanı’na girişine polisin izin vermemesi kısa süreli bir tartışmaya neden oldu. Daha sonra kriz aşılarak park içerisinde basın açıklaması yapılacağı sırada Ceyhan Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Konseyi Başkanı Kadir Aydar ve Çukurova Üniversitesi öğrencileri, "Özgecan üzerinden kimseye siyaset yaptırmayız. Biz buraya acımızı haykırmak, sesimizi duyurmak için geldik. Tüm siyasilerin Atatürk büstünden inmelerini istediler. Siyasi parti yetkilileri öğrencilerin bu isteğini yerine getirdikten sonra basın açıklaması yapıldı.
Ceyhan MYO Öğretim Görevlisi Yusuf Culha, böyle bir günde kelimelerin kifayetsiz kaldığını ifade ederek, “Bu ülkede bir kız akşam 21.00’de dışarıya çıkıp gezemeyecekse, yürüyemeyecekse hatta okulundan çıkıp evine gidemeyecekse ben bu ülkenin bir vatandaşı olmaktan bir erkek olmaktan utanıyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmalardan sonra Özgecan Aslan anısına bir dakikalık saygı duruşu ve okunan duaların ardından grup sessizce dağıldı.