Ordu’nun Ünye İlçe Kaymakamlığı bakıma muhtaç ailelere yönelik çalışma başlatarak, evlerin temizlik ve boya badana ihtiyacını gideriyor.
Ünye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV), Ünye Belediyesi, İŞKUR ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile bakıma muhtaç ailelere yönelik çalışma başlatılarak 25 kişilik ekip oluşturuldu. Halk Eğitim tarafından eğitilen, İŞKUR’dan 20 TL ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan da 20 TL olmak üzere toplam 40 TL alan 25 kişilik ekip, 4 ayrı gruplar halinde bakıma muhtaç ailelerin evlerine giderek temizlik ve boya badana işlemlerini gerçekleştiriyor. Ünye Belediyesi ise yardıma muhtaç kişilerin hastane masraflarını üstleniyor.
Ünye SYDV’nin hayata geçirmek istediği projeye yönelik 100 evin ihtiyacını giderme hedefi doğrultusunda, ilk olarak Liseler Mahallesi Cerrahoğlu 4. Sokak’ta ikamet eden ve yakalandığı gırtlak kanseri nedeniyle bakıma muhtaç olan Durmuş Sağlam’ın(88) evi ziyaret edildi. Ziyaret programına Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve daire amirleri eşlik etti.
Ziyarette projeye ilişkin bilgiler aktaran Kaymakam Mustafa Demir, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İŞKUR Müdürlüğü arasında protokol yaptık. Protokole göre Ünye’den 10’u bayan 15’i erkek yaklaşık 25 kişiyi kursa aldık. Kursumuzun sonucunda ilçemizde bakıma ihtiyacı olan bütün haneleri ziyaret ediyoruz. Boyaya ihtiyaç varsa boya yapıyoruz, temizliğe ihtiyaç varsa temizlik yapıyoruz onun dışında tıbbi bir ihtiyacı varsa hastaneye gitmesi gerekiyorsa Ünye Belediye Başkanı Ahmet Bey araç temin etti. Araçla onları hastaneye götürüp getireceğiz. Şuan bu iş için açtığımız kursta yer alan arkadaşlarımızda günlük toplam 40 lira para alacaklar. Bu iş için kurs süresince sigortalarını da yaptırıyoruz. Hem onlar iş sahibi oldular aynı zamanda yardıma ve bakıma ihtiyacı olan insanlara da faydalı olmuş oldular” dedi.
Başkan Ahmet Çamyar ise toplumun her kesimine devletin şefkat elini Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediye Başkanlığı olarak ulaştırma noktasında el ele gayret sarf ettiklerini söyledi.
Ziyarette sohbetin yanı sıra Kaymakamı Mustafa Demir ile Başkan Ahmet Çamyar, evin içerisinde duvar boyanmasına yardımcı oldu.