Antalya’da geçirdiği trafik kazası sonucu 7 yıldan bu yana felçli Umut’a koruyucu annelik yapan Gülsüm Kabadayı, üzüntülerden dolayı geçirdiği yüz felcinin ardından başladığı ilaç tedavisiyle durumunun iyiye gittiğini söyledi.
Antalya’da geçirdiği kaza sonucu Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım servisindeyken hiçbir yakını çıkmayan ve akrabası bulunmayan kimliksiz gence, aynı hastanede yakını bulunan Gülsüm Kabadayı sahip çıkmıştı. Sahip çıktığı gence ’Umut’ adını koyan ve 7 seneden beri koruyucu annelik yapan Gülsüm Kabadayı, geçirdiği yüz felcinden dolayı Umut’u elinden alacakları korkusu yaşadığını ancak durumunun şimdi daha iyi olduğunu ve Umut’a bakmakta zorlanmadığını söyledi.
“UMUT’U ALIRLAR DİYE KORKUYORUM”
Samsun’da 8 ay tedavi gördükten sonra 23 Temmuz 2014’te Antalya’ya geldiklerini, o günden bu yana Umut’a hiçbir tedavi uygulanmadığını aktaran koruyucu anne Gülsüm Kabadayı, “Cumartesi günü yüzüm uyuştu. Pazar günü de acile gittik. Orada bana yüz felci olduğumu söylediler. Tansiyonum, şekerim yükseldi. Bu yüzden tedavi olamazsın dediler. Çünkü verdikleri ilaçlar şekeri daha çok yükseltiyor. Dahiliye ve nöroloji takip ediyor. Şuanda ilaç tedavisine başladık. Bu neden oldu? Biliyorsunuz Umut 7-8 ay tedavi gördü özel bir hastanede. Ben Umut için fizik tedavisi istedim. Başka bir şey istemedim. Gittiğim her yerde bana tamam dediler. Hiçbir yerden sonuç çıkmadı. 6-7 ay oldu. Ne bir ameliyat, ne bir fizik tedavi. Umut ameliyat olmuyorsa, fizik tedavisi olabilir. Lokomat dedik, Lokomat Antalya’ya geldi. Hiçbir şey yok. Olan Umut’a oldu. Bana bir şey olmadı. Ben bir tedavi istedim böyle oldu. Şimdi bir de korkuyorum. Hasta oldu da Umut’u alırlar diye korkuyorum. İlaç tedavisi iyi geldi, etkisini göstermeye başladı şu anda ilk günden daha iyiyim. Zaten elimde ayağımda bir şey yok. Doktorlar hastaneye yatmamı istedi ama ben yatmak istemedim. Umut bensiz yapamıyor diye istemedim. Hastane zaten evime çok yakın gidip geliyorum. Ayakta tedavi görüyorum ve şuan daha iyiyim. İlaçla tedaviye başladık” dedi.
“HASTALIĞIM UMUT’A BAKMAMDA SORUN YARATMIYOR”
Hastalığın Umut’a bakması için kendisine asla problem olmadığını ifade eden Gülsüm Kabadayı, “Ben Umut olmazsa zaten yaşayamam. Bir tedavisi yok diye ben Umut’a 7 yıldır bakıyorum. Hiçbir şey yoktu. Bir umut doğmuştu. Umut yatarak gitmişti. Oturarak geri gelmişti. Umut çok değişti ama bunların arkası gelmedi. Ben bu yüzden çok üzüldüm. Söz verildi sözler tutulmadı. Kesin bir engel var. Buradan yine sesleniyorum cumhurbaşkanımıza, o bizim babamız. Benim devletim var. O anaların ve mazlumların yanında inanıyorum Umut’un tedavisi olacak” şeklinde konuştu.