Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Nafiz Gürman Mahallesi’nde faaliyet gösteren Avcılar Atıcılar Derneği’nin düzenlediği kahvaltıda vatandaşlarla bir araya geldi.
Toplantıya, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemallettin Alper, Nafiz Gürman Mahalle Muhtarı Ali Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Karabağ, imar plan revizyon çalışması ile ilgili vatandaşlara bilgi vererek, "İmar planlarında küçük küçük parseller birleşip daha yüksek katlı imar verilecek noktaya getiriyoruz. Bizim ilçemizde çok katlı kaçak yapılar var. Vatandaşlarımızdan, ‘Bizim imar planlarımızı değiştirin. Müteahhitle biz anlaşalım’ şeklinde bir talep geldi. Yaklaşık 10 aydır bu konuda arkadaşlarımız bir çalışma yapıyor. Nafiz Gürman, Emek, Gümüşpala, Yamanlar, Adalet, Manavakuyu ve Çay Mahalleri’nin bir bölümünde imar revizyonu yapılıyor. Bunu önümüzdeki aylarda kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.
“Vatandaş, kaçak yapılarına oğlunu, kızını yerleştirmiş. Uzlaşmak mevcut sistemle mümkün değil” diyen Başkan Karabağ, sözlerini şöyle devam ettirdi:
"Biz vatandaşın gönül rahatlığı ile kendi malını pazarlama açısından böyle bir imar planında değişiklik yapıyoruz. Vatandaşın yararına bir dönüşüm için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Benim size bırakacağım bu dönem en güzel hediye bu olur. Ne yaparsak yapalım İzmir’e gelen dağlara bakıyor, gecekonduları görüyor ‘burası köy’ diyor. Onun için bu köy lafından kurtulmamız lazım. Bundan kurtulmamızın yolu çalışmayan imar planlarını müteahhitliğe elverişli hale getirmekten geçiyor."