Çorum’da son aylarda kaybolanların yaşlı ve engelli olmasına üzerine İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nden ailelere uyarı geldi.
Bu yıl il genelinde 8 kayıp vakası yaşanırken, kaybolanların 6’su AFAD ekipleri tarafından bulunurken, kaybolan 2 kişi yapılan tüm aramalara rağmen halen bulunamadı.
İl Afet Acil Durum Müdürü Elvan Kaya, son aylarda yaşanan kayıp olaylarında kaybolanların yaşlı ve engelli olduğuna dikkat çekti.
Ailelerden engelli ve yaşlı bireylerine sahip çıkmaları için çağrıda bulunan Kaya, “Ailelerimiz alhezimer ve demans rahatsızlığı bulunan yakınlarını takip etmeli. Bu tür rahatsızlığı olan bireylerimizin evlerinden çıkışları kontrol edilmeli. Bu takip engelli ve çocuklarımız içinde geçerli. Yaşanan kayıp olaylarına baktığımızda çoğunluğunu engelli ve yaşlılarımız oluşturuyor. Zaman zaman kayıp olaylarında tüm imkanlar seferber edilmesine rağmen kayıp vatandaşlarımızı bulamıyoruz. Ailelerimizden isteğimiz engelli ve yaşlılarının takibinin yanı sıra bu durumda olan vatandaşlarımızın elbiselerinin ceplerine en azından iletişim bilgilerinin olduğu not kağıtları koysunlar. Aynı şey çocuklarımız içinde geçerli” dedi.