ORDU (AA) - Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, "2016 olimpiyatlarındaki hedefimiz madalya ve madalyalar kazanarak ülkemize dönmek" dedi.

Ünye ilçesinde düzenlenen Gençler Judo Türkiye Şampiyonası'nı izlemek üzere Ordu'ya gelen Uysal, AA muhabirine, Türkiye'de judonun faal olarak 80 ilde yapıldığını söyledi.

Türkiye'de judonun en yaygın olimpik branşlardan biri olduğunu anlatan Uysal, her geçen yıl daha iyiye gidildiğini belirtti.

Ülke adına olimpiyatlarda madalya alınan branşlardan birinin judo olduğunu hatırlatan Uysal, 2016 olimpiyatlarında yine madalyayı hedeflediklerini dile getirdi.

Uysal, olimpiyatlara katılacak ülke takımlarının belli olduğunu aktararak, şöyle konuştu:

"Hepsine inanıyor ve güveniyorum. Şu anda Türkiye'de judoya çok iyi destek var. Özellikle bakanlığımız ciddi destekler veriyor. Sporcularımızın hiçbir eksiği yok. Biz tüm bu olumlu ortamı madalya ve madalyalarla süslemek istiyoruz. 2016 olimpiyatlarındaki hedefimiz madalya ve madalyalar kazanarak ülkemize dönmek. Beklentimiz 2016 olimpiyatlarına 5 veya 6 sıklette katılıp en az bir madalya almak ama üzerini de almak için elimizden geleni yapacağız.

Türkiye'de bayan judosu, erkek judosundan bir adım daha önde. Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Avrupa şampiyonasında 4 bayan sporcumuz madalya aldı. Ümit ediyoruz ki bu bayanların katılımı, olimpiyatlara da madalyayla yansır, aynı şekilde bu başarının erkek sporcularımıza da yansıması olur."

Özellikle kadın sporcuların kendilerini daha iyi koruyabilmek için judoya başladığına değinen Uysal, kimileri için ise bu sporun hobi olduğunu ifade etti.

Uysal, hobi açısından bakıldığında çok kalabalık sporcu kitleleri bulunduğunu anlatarak, "Bu sporcularımızla bir erkek de sokakta kolay kolay baş edemez çünkü çok iyi durumdalar, antrenman yaptıkça çok güçleniyorlar" ifadesini kullandı.