’Üretiyorum kazanıyorum’ projesi kapsamında sığınma evindeki 12 mağdur kadının ürettiği bez bebekler Fethiye Salıpazarında satışa sunuldu. Kaymakam Ekrem Çalık ve Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz stantta ilk satışları da gerçekleştirerek projeye destek verdiler.
Suç mağduru işsiz kadınlardan oluşturulan grubun boş zaman etkinliği ve bir hobi edinmeleri elbecerisi sayesinde zihinsel rahatlama sağlamaları aynı zamanda gelir elde ederek bireysel yeterlilik kazanmaları için gerçekleştirilen "üretiyorum kazanıyorum" projesi çerçevesinde 12 mağdur kadının ürettiği bez bebekler salı pazarında adeta kapışıldı. 5 ile 50 TL arasında satılan avukat kadın, doktor, şirinler gibi değişik bez bebekler ilgi ile karşılandı. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, Esnaf Odası Başkanı mehmet Soydemir ve diğer yetkililerinde katıldığı etkinlikle bez bebekler salı pazarında açılan stantta satışa sunulurken kısa sürede büyük ilgi gördü. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ın eşi Zeynep Çalık’ın yanısıra etkinliğe katılanlar ve pazardaki vatandaşlar kadın sığınma evindeki suç mağduru işsiz kadınların yaptığı bez bebeklerden satın alıp projeye destek verirken yetkililer devamlı üretilecek bu ürünlerle mağdur kadınlara ekonomik destek sağlanacağını bildirdiler.
KAYMAKAM TURİZM SEZONUNDA YENİ STANTLAR AÇILACAK
Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık kadın sığınma evindeki mağdurların el emeklerinin bu şekilde değerlendirilerek kendilerine destek sağlanabildiği gibi ürünlerin turizm sezonunda yine benzer stantlarda satılarak projenin kalıcı hale getirileceğini söyledi. Kaymakam Ekrem Çalık kaymakamlık olarak projeye destek verdiklerini denetimli serbestlik müdürlüğünün mağdur kadınlarla ilgili projesinde konuk evinde bulunan kadınların el becerilerinin emeğe dönüşmesi sağlanmıştır. Bugün Salıpazarında açılan stantı turizm sezonunda açılacak stantlarla bu ürünleri pazarlayıp mağdurlara destek olacağız dedi.
BAŞSAVCI MAĞDUR KADINLARA DESTEK OLUYORUZ
Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz’da Türkiye’de ilk defa hükümlülere yönelik böyle bir projeyi mağdur kadınlar için Fethiye’de uyguladık. Mağdur ve işsiz kadınlar boş zaman etkinliği hobi edinmeleri el becerisi sayesinde zihinsel rahatlama sağlamaları ve hobilerinden gelir elde ederek bireysel yeterlilik kazanmaları hedeflenmektedir. Fethiye denetimli serbestlik müdürlüğünce hazırlanıp Fethiye Cumhuriyet başsavcılığı koruma kurullarınca onaylanarak Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Ali Hilmi Döğerli Kadın Konukevinin de yer aldığı projede kadınlar önce eğitimini aldı. Ardından bez bebekleri üretip personel tarafından satışa sunuldu. Geliri tamamen mağdur kadınlar içindir dedi. Fethiye Ali Hilmi Döğerli Kadın Konukevi Müdürü Gülay Yılmaz’da "Mağdur durumdaki kadınlarımıza eğitim vererek kendilerini geliştirip emeklerini paraya dönüştürdük. 12 bayannın yaptığı bez bebekler bundan sonra Salıpazarında satılacak" dedi.
Kaymakamın eşi Zeynep Çalık, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, Belediye Zabıta Müdürü Halime Ok ve alışveriş yapan vatandaşlar bez bebekleri çok güzel bulduklarını belirtip projeye destek olmaktan mutlu olduklarını söylediler.