Murat GÜRKAN/ NAZİLLİ,(Aydın),() - AYDIN Nazilli İlçesi'nde, nişanlısıyla kaldığı otelin dördüncü kat balkonundan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Gamze Uslu'nun nişanlısı 30 yaşındaki B.C.G.'nin tutuksuz yargılandığı davanın bugün beşinci duruşması görüldü. Düşme açısının belirlenmesi için yapılan bilirkişi incelemesinde; olayın itilme mi yoksa intihar mı olduğunun belirlenemezken, 10 dakika süren dava, 15 Ekim 2015'e ertelendi.
Nazilli 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün saat 13.45'te beşinci duruşması görülen davaya; TCK'nın 81'inci maddesini içeren 'kasten adam öldürme' suçlamasıyla ve müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuksuz sanık B.C.G., son iki celsede olduğu gibi yine duruşmaya katılmadı. Sanığın Avukatı Kamil Solak, ölen Gamze Uslu'nun babası Sinan Uslu (56), annesi Fatma Uslu (51), ailenin avukatı İrfan Taş ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri salondaki yerini aldı. Kısa bir süre önce düşme açısının belirlenmesi için yapılan bilirkişi incelemesi raporu okundu. Olayın itilme mi yoksa intihar mı olduğunun belirlenemediği açıklandı. Davanın bir sonraki duruşmasının 15 Ekim 2015 perşembe günü saat 13.45'te tekrar görülmesine karar verildi.
'ÖZGECAN YASASI' ÇAĞRISI
Mahkemenin ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Sanem Deniz Kural, adliye önünde basın açıklaması yaptı. 'Kasten adam öldürmek' suçuyla yargılanan B.C.G.'nin tutuksuz yargılanmasını eleştiren Kural, "Özgecan Yasası' da denilen 'Ağırlaştırılmış Müebbet'in bir an önce çıkartılması gerekiyor. Bir gecede çıkan yasalarla bütün Türkiye, bütün toplum değişiyor. Bunun için kadın cinayetlerinin engellenmesi için de değişebilir. Kadın cinayetleri durdurulabilir cinayetlerdir, caydırıcılık olmalı. Kadın cinayetleri suçlularına ceza çektirmek için değil, toplumda caydırıcılık yaratması için veriliyor bu cezalar. Bu nedenle biz Özgecan yasasının yasalaştırılmasının peşindeyiz. Bu mücadelemize destek olmaya, sesimize ses katmaya davet ediyoruz" dedi.
BİLİRKİŞİ RAPORUNA İTİRAZ EDİLECEK
Avukat İrfan Taş da çeşitli açıklamalar yaptı. Bilirkişinin incelemesinde teknolojiden yaralanmadığını, bazı verileri yanlış hesapladığını öne süren Avukat Taş, rapora itiraz edeceklerini söyledi. Avukat Taş, "Biz daha önceki bilirkişi raporlarını da inceleyerek gerekli itirazlarımızı yapıp, mahkemeye sunacağız. Gerekli açıklamayı da basına yapacağız. Çünkü biz, bu olayın intihar değil cinayet olduğunu düşünüyoruz. Bir kişi intihar etmeye karar vermişse; yatakta yatıyorken kalkıp da paltosunu ve botlarını giyip intihar etmez. Sanığın yalan beyanda bulunduğunu düşünüyoruz. Kendisi işlediği cinayeti kapatmaya çalışmaktadır" dedi.
BABADAN SANIK AVUKATINA TEPKİ
Uslu'nun babası Sinan Uslu ise duruşmada sanık B.C.G.'nin avukatının tanıkları etkilemeye çalıştığını iddia ederek, "Karşı tarafın avukatı tanıkları 'ölen öldü biraz da kalanı düşünün' şeklinde telkinlerde bulunarak etkilemeye çalışıyor. Peki ben soruyorum ölenin arkasında kimse yok mu? Annesi babası kardeşi var, akrabaları var. Babaannesi kalp krizi geçirdi, felç oldu. Biz sakinleştiricilerle ayakta kalıyoruz. Bunların hepsinin nedeni budur" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI