5 Ocak Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu’nu erkeklerde 1 saat 51 saniye dereceyle Kenyalı atlet Kipyego Barselius, kadınlarda ise 1 saat 8 dakika 53 saniye dereceyle Chelimo Rose kazandı.
21 kilometrelik parkurda gerçekleşen 5 Ocak Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu tamamlandı. Atatürk Parkı’ndan başlayıp Merkez Park’ta son bulan Yarı Maraton’u erkekler kategorisinde 1 saat 51 saniye dereceyle Kenyalı atlet Kipyego Barselius kazandı. Barselius’u 1 saat 1 dakika 2 saniye ile Amos Kiprutu, 1 saat 1 dakika 12 saniye ile de Mike Kigen takip etti. Türk atlet Ali Kaya ise 1 saat 1 dakika 21 saniye derece aldı.
Kadınlar kategorisinde ise Kenyalı atlet Chelimo Rose 1 saat 8 dakika 53 saniye ile birinci oldu. Rose’yi Türk atlet Sultan Haydar 1 saat 9 dakika 49 saniye ile takip ederken, Rkia Elmoukim 1 saat 12 dakika 50 saniye ile ikinci oldu.
Atletlere madalyalarını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Vali Mustafa Büyük, Gençlik Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi takdim etti. Yarışmacılara toplamda 145 bin TL para ödülü verildi.