TRABZON (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin, Guatemala'da düzenlenen Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası finalinde, Brezilya temsilcisini 2-1 yenerek şampiyon olmasına ilişkin, "Bu başarı hem Türkiye hem de Trabzon açısından sevindirici bir durum" dedi.

Süleyman Soylu, akşam saatlerinde Başbakanlığa ait özel uçak "ANA" ile İstanbul'dan Trabzon'a inen Erdoğdu Anadolu Lisesi takımıyla Trabzon Havalimanı'na geldi.

Şampiyon takımın oyuncularını hem birlikte geldiği uçakta hem de havaalanında tebrik eden Soylu, havalimanı çıkışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin, şampiyonanın finalinde Brezilya ekibini yenerek şampiyon olmasından dolayı büyük sevinç yaşadıklarını ifade etti. Bu başarıyla sporda Trabzon'daki potansiyelin bir kez daha görüldüğünü belirten Soylu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da sporcuları İstanbul'da kutladığını söyledi.

Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da konuyu yakından takip ettiğini kaydederek, "Cumhurbaşkanımızın mesajlarını onlara ilettik. Cumhurbaşkanımız her anında bu meseleyi takip etti. Başbakanımız da 'ANA' uçağını vererek önemli bir jest yaptı ve şampiyon takımın kendi insanı ile buluşması anlayışını ortaya koydu. Bu başarı hem Türkiye hem de Trabzon açısından sevindirici bir durum. Sporun tartışmadan çok değer üretmeyi sağlayabilecek bir unsur olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiler" şeklinde konuştu.

Şampiyon sporcuların gelişmiş ülkelerin yaptığı gibi iyi izlenmesi ve her birinin gelecekte ülkesini iyi noktalarda temsil etmesinin sağlanması gerektiğini ifade eden Soylu, şampiyon sporcuların Başbakan Davutoğlu'ndan okullarına kütüphane ve spor salonu da talep ettiklerini anlattı.

Süleyman Soylu, sporcuların bu taleplerinin karşılanması için Başbakan Davutoğlu'nun gerekli talimatları verdiğini belirterek, "Başarı sadece kupayla değil, eğitime ve kendi arkadaşlarına katkıyla beraber geldi. Bu da çok önemliydi. İnşallah önümüzdeki günlerde bu moralle birlikte diğer okullarda ve diğer spor alanlarında aynı başarı tekrarlanır. Güzel bir başarı elde ettiler" ifadelerini kullandı.

Şampiyon sporcuların "ANA" uçağının kendilerine tahsis edilmesinden de çok mutlu olduklarını kaydeden Soylu, "Hak ettikleri bir sonuçtu. Uçakta da güzel sohbetler yaptık. Oradaki anılarını bizlerle paylaştılar" diyerek sözlerini tamamladı.