Eskişehir’deki, Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında, En Güzel Kur’an-ı Kerim ve Ezan Okuma, Hafızlık Yarışması’ Sarıcakaya ilçesinde düzenlendi.
Yarışmaya Kur’an- Kerim okuyarak başlayan öğrenciler, sonrasında hafızlık ve ezan okuma becerileri ile birbirleriyle yarıştılar. Etkinliğe Sarıcakayalı vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yarışma bitiminde değerlendirme aşamasında ilahiler söyleyen öğrenciler, aileleri, öğretmenleri ve tüm dinleyicilerin ilgisini üzerilerine çektiler. Değerlendirme sonuçlarının belirlenmesi ile birincilik elde eden öğrencilere ve diğer öğrencilere hediyeler verilerek tebrik edildi.
Etkinliğe;Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, ESİMDER Başkanı Mehmet Kepez, Sarıcakaya Müftüsü Hasan Başkırık, Sarıcakaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, Anadolu İmam Hatip Liseleri idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Program sonunda, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Sarıcakaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan ve Sarıcakaya Belediye Başkan’ı Faruk Güler, öğrencileri tek tek tebrik ettiler. Öğrencilere, Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy’dan gelen hediyelerde verildikten sonra Başkan Güler öğrencileri birer çeyrek altınla ödüllendirdi.