37. Dakar Rallisi Arjantin’de tanıtım startı ile başladı.
Türkiye Motosiklet Federasyonu desteğiyle Türkiye’yi temsil eden TMF Dakar Takımı ile Castrol KTM Dakar Takımı’nın katıldığı Dakar Rallisi’nin tanıtım startı Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te Mayıs Meydanı’nda (Plaza Del Mayo) yapıldı. Arjantin Başkanlık Sarayı (La Casa Rosada) önünde katıldığı seramonide sporcular Teknopolis’ten Mayıs Meydanı’na motosikletleriyle geldi. Podyuma ilk Serkan Özdemir gelirken, Koray Özkaplan, Şakir Şenkalaycı ve Selçuk Bektaş ay-yıldızlı bayrakla seyircileri selamladı.
Dakar Rallisinin ilk etabında 4 Ocak Pazar gününde 175 km. özel etabı geçilecek. Şakir Şenkalaycı, Serkan Özdemir, Selçuk Bektaş ve Koray Özkaplan, Buenos Aires, Villa Carlos Paz arasında toplam 838 km. yol kat edecekler. Buenos Aires’in ovalarından yüksek hızla geçecek rallide yarışçılar, ilk günü tamamlamaya çalışacaklar.
406 ARAÇ START ALACAK
Dünyanın en zor rallisi Dakar, yeni bir rota ile Şili ve Bolivya topraklarının etaplarından oluşacak. Dakar Rallisi Arjantin’in Buenos Aires şehrinde 4 bin 752 kilometresi özel etap olmak üzere 9 bin 300 km. kat edilerek Teknopolis’te 17 Ocak’ta sona erecek. Rallide 161 motosiklet, 137 otomobil, 63 kamyon ve 45 dörtlü olmak üzere 406 araç start alacak. 53 farklı ülkeden yarışçının katıldığı Dakar’da bu yıl 11 bayan sporcu da startta olacak.
Dakar, Arjantin’in Villa Carlos Paz, San Juan, Chilecito, Salta, Termas de Río Hondo ve Rosario, Şili’nin Copiapo, Antofagasta, Calama ve Iquique, Bolivya’nın ise Uyuni şehirlerinden geçecek.
TMF Dakar Takımı şampiyon sporcular Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir’den oluşurken, Castrol KTM Dakar Takımı’nda ise, Koray Özkaplan ile Selçuk Bektaş ikilisi bulunuyor.