Mersin’deki engelliler, temsili askerlik töreninde büyük heyecan yaşadı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen törende yemin eden engellileri, Mersin Valisi Özdemir Çakacak da yalnız bırakmayarak sevinçlerini paylaştı.
Engelliler Haftası dolayısıyla Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı tarafından engelliler için ‘Temsili Askerlik’ töreni düzenledi. Kısa süreliğine de olsa temsili askerlik yapan engellilerin Yemin Töreni duygu dolu anlara sahne olurken, engelli erlerin ve ailelerinin yaşadıkları gurur ve sevinç görülmeye değerdi.
Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda düzenlenen törene Mersin Valisi Çakacak, eşi Kevser Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve eşi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Haluk Tunçsu, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Baro Başkanı Alpay Antmen, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ile askeri personel ve engelli erlerin aileleri katıldı.
Vali Çakacak, eşi Kevser Çakacak ile birlikte engelli erlerin terhis heyecanına ortak olurken, yemin eden erlerle ve aileleriyle yakından ilgilendi. Omuz omuza vererek, silah ve bayrak üzerine el basarak yemin eden Mehmetçikler daha sonra Çakacak’ın elinden terhis belgelerini aldılar.
Törende konuşan Tuğamiral Demirhan, yüce Türk milletinin vatan sevgisinin bir göstergesi olarak nitelendirdiği temsili askerlik uygulamasının dünyada ilk ve tek olma özelliğine vurgu yaparak, “Temsili askerlik uygulaması kapsamında engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin 1 gün süresince askeri ortamı yaşamalarına ve bu hazzı tatmalarına imkan sağlamaya çalıştık. Aramıza katılan silah arkadaşlarımızın ve ailelerinin duygu ve düşüncelerini paylaşmak bize manevi bir güç vermiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katılan silah arkadaşlarımızın bugün burada edecekleri yemin, ömürleri boyunca haklı gururları olacaktır. Sevgili silah arkadaşlarımız, sizlerin sevgisinde, düşüncelerinde ve başarılarında engel yoktur. Tüm engelli vatandaşlarımıza, ailelerine ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
Engelli erlerden Uğur Kurt’un da duygu ve düşüncelerini aktardığı konuşmasının ardından hazırlanan pasta, Vali Çakacak, protokol üyeleri ve engelli erlerle birlikte kesildi.