AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Genel seçimde kardeşlik ve barışın kazanmasını, Malatya’nın ve Türkiye’nin kazanmasını temenni ediyorum" dedi.
Alikanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, dernek başkanı ve üyeleriyle sohbet etti. Alikanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeynal Kayan, "Biz demokrasiye ve sandığa inanıyoruz. Demokrasinin olduğu yerde sandığın olmasını istiyoruz. İnsanlar özgürce ifadelerini sandıkta, kendi özgür iradesiyle göstersinler, bunu beyan etsinler. Bunun önündeki engellerin kalkmasını istiyoruz. Alikanlılar olarak özgür irademizin serbest bir şekilde sandığa yansıması için üyelerimize, onun mensuplarına ve yakınlarına anlatıyoruz" diye konuştu.
Kayan, iyi ki sandık ve seçimin olduğunu dile getirerek, ülkenin asla kaosa girmesini istemediklerini kaydetti. İnsanların düşüncelerini özgürce ifade etmesinden yana olduklarını ifade eden Kayan, her zaman demokrasiden yana olduklarını, bunu nedenle de sandığı önemsediklerini belirtti. Kayan, AK Parti’nin seçim çalışmalarını yakından takip ettiklerini kaydederek, "AK Parti’nin ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu önemli bir durum ve bunu değerlendireceğiz. Bunu demokrasi adına da güzel bir çalışma olarak kabul ediyoruz. Üyelerimizle sürekli istişare içerisindeyiz. Burada Alikanlılar Derneği’nin temsilcileri, geri tarafta bizim kanaat önderlerimiz, yaşlılarımız var. Buradaki tabloyu onlara da izah edip, anlatacağız" şeklinde konuştu. Demokrasi oldukça ülkede huzurun devam edeceğini dile getiren Kayan, "Biz, huzur ve çözümden yanayız. Herkesin düşüncesini özgürce ifade etmesinden yanayız" ifadesini kullandı.
AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, Alikanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kendisi için önemli bir yer olduğunu belirtti. Kahtalı, Alikanlılar Derneği’nin bugüne kadar kendilerine en büyük desteği verdiğini anımsatarak, bundan sonra da desteklerini talep ettiklerini dile getirdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “Burada değerlerimizi, kültürümüzü, sosyal yaşantımızı beraberce yoğurduğumuz bu güzellikte insanlarımızla, Malatya’mızın sadece doğdukları değil, doydukları mekan olarak da, doğdukları yere hizmet ederken, doydukları yere de hizmet eden bu güzel kardeşlerimize hassaten teşekkür ediyorum" dedi. Çalık, Alikanlıların Malatya’da siyasette ve ticarette önemli bir yerde olduklarını ve şehrin ekonomine önemli katkılarda bulunduklarını anlattı. Çalık, "Ben, hemşehri derneklerini çok önemsiyorum. Bu sadece Malatya’daki Alikanlılarla alakalı değil, tüm Türkiye’deki hemşehri dernekleri ve beraberce o ortak ruhu taşımak ve devam ettirmek adına yapılan çalışmalar, birlikten güç doğacağının en güzel göstergesini ortaya koyar. Alikanlılar’da ilk kurulduğu günden itibaren beraberce hareket eden, üyelerinin birbirine sevgisini, saygısını, hoşgörüsünü gördüğümüz bir derneğimiz. Daha önce bize belediye başkanlığı yapmış Ali Ekinci’ye ve bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimde çözüm süreci, milli birlik ve kardeşlik projesinin devam ettiği, kardeşliğin yeniden yeşereceği bir seçim olacak. Genel seçimde kardeşlik ve barışın kazanmasını, Malatya’nın, Türkiye’nin kazanmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
AKÇADAĞ’A 10 TRİLYONLUK YATIRIM
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, daha sonra Akçadağ Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, hastane hakkında bilgiler aldı. Çalık, Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven ve Akçadağ Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Aysel Özgür ile birlikte Akçadağ Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.
Akçadağ Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Aysel Özgür, hastanenin 25 yataklı olduğunu kaydederek, "Hastanemizin ameliyathanesi, doğumhanesi, 4 yataklı yoğun bakımı, 2 diş ünitesi, kadın doğum, genel cerrahi, çocuk polikliniklerimiz var. 5 uzman hekim, 4’de pratisyen hekimimiz var" dedi.
Malatya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven, Akçadağ Devlet Hastanesi’nde ileri teknolojiyi kullanacaklarını ifade etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Akçadağ Devlet Hastanesi’nin fiziki şartları ve tıbbi cihazlarıyla birlikte 10 trilyonluk bir yatırım olduğunu kaydetti.