HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Şemdinli ilçesinin 79 yıllık tarihinde çözüm süreciyle birlikte ilk defa Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan bir heyet, sınır köylerini ziyaret ederek halkı bilgilendirdi.
Barış süreciyle birlikte bölgede huzur ortamının oluşmasını fırsat bilen Sosyal Güvenlik Kurumu Hakkari İl Müdürlüğü, Kuzey Irak sınırında bulunan Şemdinli ilçesine bağlı Beyyurdu köyünde muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri tarafından Beyyurdu köyü meydanında toplanan vatandaşlara yapılan bilgilendirmenin ardından konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu Hakkari İl Müdürü Eyyüp İslamoğlu, maalesef şimdiye kadar buralara gelip vatandaşı bilgilendiremediklerini söyledi. İslamoğlu, “Vatandaşlarımıza haklarını ve izleyebilecekleri yolları bire bir anlatma imkanı bulamadık. Son zamanlarda gelişen huzur ortamıyla birlikte bu fırsatı yakaladık. İnşallah bundan sonra bizler görevimizin gereği vatandaşımızın ayağına gideceğiz. Haklarını ve yasallaşan son zamanlardaki gelişmeleri bire bir anlatacağız” dedi.
Vatandaşa genel sağlık sigortası, tarım sigortası ve sevk yollukları ile ilgili bilgiler veren İslamoğlu, çok yakın bir zaman içinde Şemdinli ilçesine Sosyal Gevenlik Kurumu bürosu açarak vatandaşın hizmetine sunacaklarını müjdeledi.
Beyyurdu köyünde ikamet eden Hamit Güney (68) isimli vatandaş ise, heyetin gelmesinden dolayı çok memnun olduklarını belirterek, “Şimdiye kadar kimse buraya gelip bizlere bu bilgileri sunmadı. Bizleri bilgilendirdikleri için çok teşekkür ediyoruz” diye belirtti.
Konur Köyü Muhtarı Cevdet Arıcı da, SGK heyetinin gelmesinin halkı mutlu ettiğini belirterek, “Birçok konuda bilgi sahibi değildik. Köylerde en çok sıkıntı çektiğimiz yeşil kartlarla ilgili detaylı bilgi sahibi olduk. Aldığımız bu bilgileri köy sakinlerine bizzat anlatacağız. İlk defa böyle bir bilgilendirme toplantısının olmasından dolayı çok memnunuz” dedi.
Bağlar Köyü Muhtarı İmran Kaplan ise, bir ilk yaşadıklarını belirterek, “Yıllardan beridir ilk defa bizlere bu kadar detaylı bir bilgilendirme toplantısı yapılıyor. Bilmediğimiz birçok halklarımızla ilgili bilgi aldık. Bunları halkımızla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.
Yapılan toplantının ardından SGK heyeti ve davetliler için yer sofrasında yemek ikramı yapıldı.