Bedensel engelli Elif Ferhan Gürbüz, babası ve arkadaşlarının yardımı ile 14 bin adet mavi kapak toplayarak tekerlekli sandalye alınması için Silifke Engelliler Derneğine teslim etti.
Yükselen Özel Eğitim Rehabilitasyon merkezinde bedensel engelli eğitimi alan Elif Gürbüz, babası Mustafa Gürbüz, arkadaşları ve Rehabilitasyon merkezinin yardımı ile topladığı 14 bin adet mavi kapağı Silifke Engelliler Derneği Başkanı Nurettin Ateş’e teslim etti.
Rehabilitasyon merkezinde düzenlenen etkinlikle mavi kapakları teslim eden Elif Gürbüz, hem engellilere çare olmaya çalışırken, hem de arkadaşların yaptığı davranışla örnek oldu.
Mavi kapak toplanarak engelli vatandaşlar için tekerlekli sandalye alındığını duyduğunu bunun içinde babasından yardım istediğini ifade eden Elif Ferhan Gürbüz, “Amacım hem mavi kapakları geri dönüşümünü sağlamak, hem de toplanan kapaklarla tekerlekli sandalye alınmasına destek olmaktır” dedi.
Çaycılık yaparak geçimini sağlayan Baba Mustafa Gürbüz yaptığı açıklamada, “Kızım mavi kapakların toplanarak tekerlekli sandalye alınabileceğini duymuş. Mavi kapak toplayabilmek için benden yardım istedi. Bende Kahvehanelerden, lokantalardan ve kendi kahvehanemdeki kapakları kızım için topladım. Rehabilitasyon merkezi ve arkadaşlarının da yardımı ile 14 bin adet kapak topladık. Bu günde toplanan kapakları Engelliler Derneğine teslim ettik” dedi.
Yapılan anlamlı yardımdan dolayı Elif Ferhan Gürbüz’e, ailesine ve yükselen Özel Eğitim Rehabilitasyon merkezine teşekkür eden Silifke Engelliler Derneği Başkanı Nurettin Ateş, “Duyarlı insanlar sürekli bizlere mavi kapak toplayıp getiriyor. Bu gün de Elif kızımız güzel bir yardımseverlik örneği gösterdi. Kendisi de engelli olduğu halde engelli insanlar için yardım etmeye çalıştı. Bu güzel bir davranış ve güzel bir örnektir” dedi.
Bir adet manuel tekerlekli sandalye alabilmek için yaklaşık 230 kilogram mavi kapağa ihtiyaç olduğunu belirten Ateş, “Duyarlı vatandaşlarımızın mavi kapak yardımı ile bir yıl içinde 10 adet tekerlekli sandalye alıp ihtiyaç sahibi insanlara verdik” dedi.