Manisa Valisi Erdoğan Bektaş dün gece saatlerinde trafiğe kapanan Akhisar-Balıkesir karayolundaki çalışmaların sürdüğünü söyledi. Karayolunda az miktarda aracın kaldığını belirten Vali Bektaş, çok sayıda vatandaşın Akhisar’daki okul ve yurtlarda misafir ettiklerini belirtti.
Manisa’nın Kırkağaç İlçesi Gelenbe Mahallesi’nde dün akşamdan bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle yüzlerce aracın mahsur kaldığı bölgede kurtarma çalışmaları devam ediyor. Sabah saatlerinden itibaren vatandaşların mahsur kaldığı bölgede çalışmaları takip eden Manisa Valisi Erdoğan Bektaş yapılan çalışmalar hakkında İhlas Haber Ajansına bilgi verdi. Vali Bektaş, beklenmedik şekilde etkili olan kar yağışı nedeniyle araçların kara saplandığını söyledi. Vali Bektaş, “Çalışmalarımız sürüyor. Beklenmedik bir kar yağışı oldu. Karayolları durumun ciddiyetini geç algıladığı için sorun bu kadar büyüdü. Karayolları ancak araçlar kara saplandıktan sonra müdahale etmeye başladı. Akhisar Balıkesir arasında yüzlerce araç kara saplandı. İş makineleri ile ulaşılmaya çalışıldı. Araçların her biriyle ayrı ayrı uğraşıldı. Bu taraftan biz diğer taraftan da Balıkesir ekipleri aralıksız çalışıyor. Yolda kalanlara müdahale edildi. Sıkıntılı olanlara yardım edildi. Vatandaşlarımıza kumanya dağıtıldı. Bir miktar daha araba kaldı. Kar yağışı devam ediyor. TIR’lar Gelenbe’de konaklama tesislerinde toplandı. Sürücülerimize alternatif yollar önerildi. Birçok vatandaşımızda Akhisar’daki okul ve yurtlara yerleştirildi. Baş edilemeyecek bir kar değil. Sorun kardan çok kara saplanmış arabalardan kaynaklanıyor. Her araba için tek tek uğraşılması gerekildi. Araçların önündeki karlar temizlendikten sonra araçlar çekiliyor bu da biraz zaman alıyor. Az sayıda araç kaldı. Gelenbe’den sonraki tepelerin her iki yanında bir miktar daha araç kaldı. Onlar içinde tek tek çalışıyor. Şuan için çok sıkıntılı bir durum yok. TIR şoförlerimiz bu tip durumlara alışkınlar ancak özellikle otobüslerdeki vatandaşlarımız bayanlar, yaşlılar ve çocuklar için müdahalemiz oldu. Bölgedeki çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Vali Bektaş ayrıca polis, jandarma ve AFAD ekiplerine de teşekkür etti. Az sayıda aracın kaldığı bölgede karayolları ekipleri de yol açma tuzlama çalışmalarına devam ettiği bilgisi alındı.