Yunanistan’da hafta sonu gerçekleştirilen referandumda hayır sonucunun çıkmasının ardından, Alman politikacılar Yunanistan’a bir kez daha yardım edilmesi konusunda ‘hayır’ deme sırasının kendilerine geldiğini bildirdi.
Yunanistan’ın hafta sonu yapılan referandumda AB’nin kemer sıkma reformlarına “hayır” demesi üzerine Almanlar, Yunanistan’a bir kez daha yardım edilmesi konusunda olumsuz düşünüyor. Yunanistan’a yardım için hayır deme sırasının kendilerine geldiğini belirten Alman politikacılar tepkilerini dile getirdi. Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, Yunanistan için uzun bir görüşme maratonunu başladığını belirterek, “Yunanistan’ın takındığı bu tavır karşısında kurtarma paketi konusunda anlaşma sağlanamaz” diyerek uyarıda bulundu. Hristiyan Demokrat Parti (CDU) Genel Sekreteri Andreas Scheuer, “Görüşmeleri keserek referanduma giden Yunanistan “hayır” diyerek demokratik hakkını kullandı. Şimdi yardım paketi için “hayır” deme sırası bizde” diyerek Brüksel’de yapılacak olan görüşmelerde hayır denmesini istedi. Hristiyan Sosyal Birlik Parti Parti (CSU) Ekonomi Komite Başkanı Peter Ramsauer, “Yunanistan ‘hayır’ demekle hem reformlara hem de her türlü yardım paketine ‘hayır’ demiştir” ifadesiyle Yunan halkının kendi kararını verdiğini belitti. Hristiyan Demokrat Parti (CDU) Kobiler Bölümü Başkanı Christian von Stetten, “Yunanistan’ın Euro bölgesini deneme bölgesine çevirmesine son verilmelidir” açıklamasını yaptı. Hristiyan Sosyal Birlik Parti (CSU) Avrupa uzmanı Hans-Peter Friedrich, kaygı ve kararsızlığını “Euro için büyük tehdit” olduğunu belirterek Avrupalı liderlerin bunu dikkate alarak hareket etmelerini istedi.
Hristiyan Demokrat Parti (CDU) AB politikacı Axel Fischer “Başka kurtarma paketi yoktur. Yunanistan bunu ciddiye almak zorundadır” ikazında bulundu. Hristiyan Sosyal Birlik Parti (CSU) Sendikalar Grup Başkan Michael Fuchs, “Reform yoksa, borçlar ödenmezse yardım paketi de yoktur. Mevcut durumu Yunanistan’ın bunu bilmesi lazımıdır” dedi. Sosyal Demokrat Parti (SPD) NRW Ekonomi Bakanı Garrelt Duin ise, “Milyarlık yardım paketini ret ederek referanduma giden Yunanistan için çıkış yolu göremiyorum” ifadesini kullandı.