Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında, 2015 yılında Hakkâri’ye tahsis edilen ödeneğin il ve ilçeler bazında kullandırılması ve değerlendirilmesi amacıyla Vali Yakup Canbolat başkanlığında toplantı yapıldı.
Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen 2015 Yılı KÖYDES toplantısına konuşan Vali Yakup Canbolat, 2015 yılı yatırım programı kapsamında köylerin altyapı hizmetlerinde kullanılmak üzere KÖYDES Projesi çerçevesinde Hakkâri’ye 9 milyon 442 bin 418 TL ödenek tahsis edildiğini kaydetti.
Gelen KÖYDES ödeneğinin merkez ve ilçelere bağlı köylerin yol, içme suyu ve altyapı hizmetlerinde etkin ve verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade eden Vali Canbolat, gerçekleştirecekleri toplantıda Yüksek Planlama Kurulu’nun koyduğu ilke kararları ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün belirttiği kriterler çerçevesinde Hakkâri’ye tahsis edilen ödenekle köylere yönelik yatırımlar yapılacağını söyledi. Önceliklerinin Yüksek Planlama Kurulu’nun kararları doğrultusunda yol ve içme suyu projeleri olduğunu ifade eden Vali Canbolat, özellikle tüm yerleşim birimlerinde grup köy yolları standardının ve içme suyu sorununun tamamen giderilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Toplantıya Vali Yardımcısı Cumhur Duran, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, İl Genel Meclisi Başkanı Lokman Özdemir, ilçe kaymakamları, bazı kamu kurum ve kuruluş amirleri ile İl Özel İdaresi Şube Müdürleri katıldı.