Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Mehmet Fazıl Türk, Bahçe Mahallesi’nde dün akşam göçen ve 5 kişinin yaralandığı olayla ilgili, “Kentsel dönüşüme bu mahallelerin acilen girmesi gerekiyor. Yaralılara ve ailelerine gereken desteği sağlayacağız” dedi.
Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Türk, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile birlikte, dün akşam Bahçe Mahallesi’nde göçen ve 5 kişinin yaralandığı evin enkazında incelemelerde bulundu. Eş Başkan Türk, 4506 Sokak’ta bulunan iki katlı evin aniden göçmesi üzerine Eş Başkan Yüksel Mutlu ile kurtarma çalışmalarını izlemesinin ardından, bugün yeniden olay yerine giderek, yaralı yakınları ve mahalle sakinleriyle görüştü. Yaşanan bu olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Türk, kentsel dönüşüm konusunda hükümet yetkilileri ile geçmişte yaptıkları görüşmeleri mahalle sakinleriyle paylaştı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı yetkilileriyle daha önce masaya oturduklarını ve gerekli görüşmeleri yaptıklarını hatırlatan Türk, “Kentsel dönüşüme bu mahallelerin acilen girmesi gerekiyor” diyerek, hükümeti eleştirdi. Türk, “Şimdi biz bir tarama yapacağız ve bunun neticesinde İmar Müdürlüğü’ne bağlı birimlerimizden rapor isteyeceğiz. Gelecek sonuca göre önlemlerimizi alacağız” ifadelerini kullandı.
Hastanede tedavi altında olan yaralıların durumlarıyla ilgili mahalle sakinlerine bilgi de veren Türk, yaralı aileler ve yakınlarına gereken desteği sağlayacaklarını kaydetti. Olaydan etkilenen ailelere, yakınlarına ve Mersin’e geçmiş olsun dileklerini ileten Türk, şunları söyledi: “Akdeniz Belediyesi olarak mağdur olan ailelerin yanında olacağız. Maddi manevi ne gerekirse yerine getirmeye hazırız. Olay gecesi hastanede doktorlardan aldığımız bilgilere göre, bacağından yaralanan yurttaşımızın dışında endişe verici bir durum yoktur. Bütün bu talihsizliğe rağmen şükretmek lazım diye düşünüyorum. Eğer aileler uykularında yakalanmış olsalardı, facianın boyutu daha büyük olabilirdi. Mersin Milletvekilimiz Sayın Ertuğrul Kürkçü ile birlikte daha büyük mağduriyetlerin yaşanmaması için bu konunun takipçisi olacağız.”