Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, 600 tesisi ve 200 bin yatak kapasitesiyle Antalya’nın Alanya ilçesinin ülke ekonomisine önemli düzeyde katma değer kazandırdığını söyledi.
Norveçli gazeteci Anita Ommestad Krok, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili’yi ziyaret ederek, tesis ve yatak kapasiteleri, bölge turizm ekonomisi, sezon beklentileri ve Rusya’da yaşanan ekonomik krizle birlikte Rusların alım gücü, otelcilerin aldıkları tedbirler, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın Norveç ve dünya pazarları için stratejik önemi konularında bilgiler aldı.
Sili, 600 tesisi ve 200 bin yatak kapasitesiyle Alanya’nın ülke ekonomisine önemli düzeyde katma değer kazandırdığını ve istihdama katkı sağladığını belirtti. Sili, açıldığından bu yana her yıl yolcu kapasitesini arttırmaya devam eden Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın ise Alanya’da yaşayan yerleşik vatandaşlarının fazla olduğu İskandinav pazarı için de büyük önem taşıdığını belirtti.