ANKARA (AA) - Ankara'nın Polatlı ilçesiyle Giresun ili, imzalanan protokolle ''Kardeş Şehir'' oldu

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, haziran ayında her iki belediyenin meclisinde alınan ''Kardeş Şehir'' kararını, Polatlı Konak Güldeste Salonu'nda düzenlenen törenle imzaladı.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, imzalanan protokolle 2 kardeş şehir arasında var olan tarihi ve  manevi bağların daha da güçleneceğini kaydetti.  

Yıldızkaya, bundan sonra iki şehir arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik işbirliğini geliştireceklerini ifade etti.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise kardeşlik protokolünün dosyalarda kalmasından yana olmadıklarını kaydetti.

Hem kültürel, hem sosyal, hem de ekonomik olarak Giresun ile Polatlı'nın köprüsünün kurulması gerektiğini vurgulayan Aksu, iki şehir için tarihi bir karara imza attıklarını belirtti.

Türkiye'nin etrafının savaşlarla yıkılmakta olduğunu hatırlatan Aksu, ülkenin barışa ihtiyacı olduğunu, barış içerisinde yaşamamız için de önce birbirimizi sevmemiz gerektiğini kaydetti.

Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, Polatlı Belediye Başkan Yardımcısı Muhsin Akdeniz, Belediye Meclisi üyeleri, Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu,  Polatlı Şoförler Cemiyeti Başkanı İsmail Tarhan, sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı törende her iki şehrin belediye başkanı birbirlerine günün anısına tablo verdi.